Шахти на Львівщині можуть залишитись без електрики

шахтарі
Фото з відкритих джерел/ілюстративне.

Завтра, 10 лютого, через борги за електроенергію обіцяють знеструмити об’єкти ДП  «Львіввугілля».

Самі ж гірники готові до протестів, якщо їм не виплатять 239 млн грн зарплатного боргу, повідомляє нардеп і голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Лідери організацій Незалежної профспілки гірників України шахт «Великомостівської», «Лісової», «Межирічанської», «Степової», «Червоноградської», «Відродження» направили звернення на ім’я президента, прем’єр-міністра, міністра енергетики, депутатів, уповноваженої ВРУ з прав людини та місцевої влади з вимогою втрутитись в ситуацію та не допустити соціального вибуху в регіоні.

«Шахтарів знову заганяють у боргову яму. В Україні складна ситуація в енергетиці, видобуток вугілля на державних шахтах падає, вугілля закуповується за кордоном за цінами вищими в рази, ніж платять за вітчизняне. Шахтарі не в змозі прогодувати свої родини. Підприємства не мають змоги оплатити рахунки за електроенергію та обов'язкові платежі… Безгрошів’я в шахтарських сім’ях може призвести до стихійних мітингів та перекриття доріг», - йдеться у зверненні.

Станом на сьогодні працівникам шахт ДП «Львіввугілля» заборгували 239 млн грн зарплатних коштів за січень 2022 та грудень 2021 років.

Загальний зарплатний борг перед працівниками державних шахт сьогодні сягає близько 2 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: