Цьогоріч у «справах Майдану» вже повідомили 14 підозр

майдан67
фото з відкритих джерел

Упродовж січня — лютого 2022 року 14 особам повідомили про підозру у справах, які пов’язані зі злочинами, скоєними під час Революції Гідності 2013 — 2014 років.

Про це заступник генерального прокурора України Максим Якубовський повідомив під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, повідомляє Укрінформ.

«У 2021 році 62 особи притягнуті до відповідальності за вчинення цієї категорії злочинів. Це майже вдвічі більше, ніж у 2020 році. Це вісім високопосадовців, 37 правоохоронців, у тому числі три прокурори і 12 слідчих, чотири судді. Вже цього року менше ніж за півтора місяця повідомлено про підозру 14 особам у цих злочинах, у тому числі одному судді, п’ятьом правоохоронцям, із яких два прокурори та один слідчий», - зазначив він.

Так, Якубовський поінформував, що загалом у “справах Майдану” повідомлено про підозру 518 особам. Своєю чергою, до суду направлено 248 обвинувальних актів щодо 372 осіб. Окрім цього, за словами заступника генпрокурора, наразі набрали законної сили обвинувальні вироки щодо 50 осіб, а 34 особи були звільнені від кримінальної відповідальності за нереабілітуючих обставин.

«У нас є дуже велика різниця між тим, що ми відправили до суду, і зараз знаходимося в стані судового розгляду, на жаль, із результатами судового розгляду, оскільки ці розгляди тривають дуже довгий час. Можу сказати, що за великою кількістю проваджень ми знаходимося в судах лише на попередньому розгляді. Навіть не зайшли в стадію розгляду справи по суті», - сказав Якубовський.

Окрім цього, він розповів, що зараз процесуальне керівництво здійснюється в 63 кримінальних провадженнях. Якубовський також додав, що прокурори здійснюють підтримання публічного обвинувачення у 115 кримінальних провадженнях щодо 215 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: