У Львівській мерії обіцяють за три тижні засипати найбільші ями на дорогах (фото)

IMG_7858

У Львові розпочали засипати гарячим асфальтом гостроаварійні ями на дорогах.

Як розповів під час брифінгу директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, до цього часу, з огляду на погодні умови, ямковість ліквідовували здебільшого холодним асфальтом. Сьогодні ж погода дозволяє  застосовувати гарячий асфальт.

«Сьогодні погодні умови дозволяють проводити ліквідацію гостроаварійних ям на дорогах міста. Звичайно, що це не ідеальні погодні умови, адже трохи волого у деяких місцях, та ці місця ми підсушуємо. До роботи залучаємо чеську машину, яка розігріває асфальт і дозволяє проводити ліквідацію ям навіть за мінусової температури. Також ЛКП «ШРП Залізничного району» придбало машину, яка обладнана відповідними нагрівачами, які прогрівають місця робіт, що сприяє кращій якості», – розповів Олександр Одинець.

За його словами, причина великої кількості вибоїн є часте замерзання-розмерзання.

«Внаслідок таких кліматичних умов і утворюється досить багато пошкоджень на дорожньому полотні. Відтак, наше завдання зараз – ліквідувати ці вибоїни. В умовах, коли є мінусова температура, ми, на жаль, не можемо організувати масштабні роботи і тоді працюємо виключно холодним асфальтобетоном. Але наголошу: це роботи з ліквідації аварійної ямковості. А вже з настанням сприятливих погодних умов приступимо до проведення якісного поточного ремонту дорожнього покриття. Очевидно, що до масштабних робіт зможемо приступити лише з середини березня», – розповів директор департаменту.

Зокрема, вже цього року провели роботи з ліквідації ямковості та провели поточний ремонт на площі приблизно 4150 кв.м – це по всьому місту і приєднаних громадах. У грошах це становить приблизно 5,7 млн грн. Кошти на це передбачені у бюджетах районних адміністрацій. Як запевнив директор департаменту, роботи тривають в усіх районах міста і, за сприятливих погодних умов, впродовж трьох тижнів вдалося б усунути всі критичні вибоїни на дорогах.

«На реконструйованих вулицях у нас проблем немає. Найважча ситуація на тих вулицях, які нам ще не вдалося реконструювати, а робився лише поточний ремонт. Це такі вулиці, як частина Зеленої, Героїв УПА, Широка, Городоцька, яка ремонтувалася ще до Євро-2012. Зрозуміло, що одномоментно ліквідувати всі гостроаварійні ями при нашому ресурсі не можливо, але роботи тривають у всіх районах і, за сприятливих погодних умов, за три тижні усі критичні місця нам вдалося б ліквідувати. Для нас є пріоритетом контроль за якістю виконання цих робіт. Якісно виконані роботи з поточного ремонту служать більше року, а якісно виконана ліквідація гостроаварійної ямковості за мінусової температури та при складних погодних умовах може прослужити менше року», – пояснив Олександр Одинець.

Він додав, що на деяких вулицях, де завершився гарантійний термін дорожнього покриття, буде проведено якісний поточний ремонт.

За словами директора департаменту, патрульна поліція регулярно складає протоколи на посадовців, які відповідають за утримання доріг.

Крім цього, водій може отримати відшкодування за пошкоджену через вибоїну автівку. Для цього потрібно викликати на місце події поліцію, яка оформить документи, з якими можна звертатися до суду.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: