Януковичу оголосили нові підозру

янукович

Експрезиденту Віктору Януковичу оголосили нову підозру через схиляння військовослужбовців президентської охорони до дезертирства.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Слідчі ДБР заочно оголосили експрезиденту-утікачу нову підозру в підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони (УДО) до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст.408 ККУ).

За даними слідства, 24 лютого 2014 року Янукович, переховуючись від кримінальної відповідальності за злочини щодо учасників Майдану, схилив заступника начальника УДО – начальника Служби безпеки президента України до дезертирства.

«Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Водночас, підозрюваний виїхав за межі України до Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Також вказується, що найближчим часом буде ухвалено рішення про звернення до суду з клопотанням про обрання Януковичу заочного запобіжного заходу у цій справі.

Як відомо, ДБР чекало Януковича на допит сьогодні, 9 лютого.

1 лютого у ДБР поінформували, що ексаступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки президента України, якому ДБР повідомило про підозру в дезертирстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Начальником служби безпеки Віктора Януковича тоді був Костянтин Кобзар.

У листопаді торік Кобзареві повідомили про підозру у дезертирстві і переправленні колишнього президента до РФ.

Раніше ексачальник особистої охорони Януковича Костянтин Кобзар заявив, що активісти Майдану нібито хотіли вбити Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: