Чи скасують ДПА в українських школах через пандемію, — МОН

школа3
Фото ілюстративне

У Міністерстві освіти і науки України намагаються вирішити питання щодо проведення державної підсумкової атестації у цьому навчальному році.

Про це повідомив очільник відомства Сергій Шкарлет.

«Наразі у випускників 11 класів, батьків та педагогів чимало запитань щодо здачі ДПА. Спільно з Комітетом із питань освіти, науки та інновацій ми шукаємо рішення щодо проведення державної підсумкової атестації у 2021/2022 навчальному році. Відстежуємо, зокрема, показники захворюваності на COVID-19 у різних галузях», - написав він у Telegram.

Згідно із законодавством, уточнив він, учні мають пройти державну підсумкову атестацію за кожен рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів.

«Також зауважу, що законодавством не передбачено звільнення від проходження ДПА у 2022 році з одного або декількох предметів», додав міністр.

Окрім цього, каже Шкарлет, закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2022 році. Водночас враховуючи ситуацію з поширення коронавірусу та з метою мінімізації ризиків для здоров’я учасників освітнього процесу, попередні два роки Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від ДПА учнів 11 класів.

За його словами, наразі тривають активні консультації та обговорення з питань атестації.

«Рішення, на мою думку, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції педагогів, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ. Чекаю, що найближчим часом на засіданні профільного комітету ВР ми остаточно вирішимо це питання», - пояснив міністр освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: