У Львові презентували фільм про атлетів – учасників Олімпіади в Токіо

спорт
фото автора

«На межі» — перший Український 9-серійний документальний фільм, який розповідає про талановитих атлетів та параатлетів Львівщини, які змагались за медалі Олімпіади у Токіо.

«На межі» — перший український 9-серійний документальний фільм, який розповідає про талановитих атлетів та параатлетів Львівщини, які змагались за медалі Олімпіади у Токіо.

Цикл історій «На межі» містить розповіді спортсменів про шлях до національної олімпійської збірної, їх особисте життя, хобі та мрії. Героями роликів стали не лише атлети, а й їхні тренери, рідні та друзі.

Робота над проєктом розпочалась практично відразу після Олімпіади. Виготовленням роликів займалась «Панорама production». У команді проєкту лише декілька людей: сценарист, оператор та монтажери.

У стрічці розповіли про свій шлях до перемог спортсмени-олімпійці: Тетяна Кіт (вільна боротьба), Станіслав Горуна (карате), Алла Черкасова (вільна боротьба), Вероніка Марченко (стрільба з лука), Христина Погранична (художня гімнастика), Оксана Лівач (вільна боротьба), Олена Старікова (велоспорт), Павло Коростильов (кульова стрільба). А також паралімпійці – Віктор Дідух (настільний теніс), Наталія Морквич (фехтування на візках), Андрій Демчук (фехтування на візках), Антон Дацко (фехтування на візках), Сергій Атаманенко (стрільба з лука), Орися Ільчина (штовхання ядра).

Наразі аналогів такому проєкту в Україні немає.

«Щоби дійти до вершини, потрібно працювати на межі. Можливість представляти свою країну на Олімпійських Іграх — результат наполегливих зусиль впродовж багатьох років. Ці люди заслуговують бути прикладом для наслідування, взірцями для тих, хто тільки починає свій шлях у спорті. Познайомити широку аудиторію з такими постатями — одне з ключових завдань цього фільму. Це історії з життя спортсменів, історії їх успіхів та невдач, адже медаль має дві сторони», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

На презентації також були присутні дві героїні документальної стрічки: Христина Погранична — фіналістка Олімпійський ігор, срібна призерку ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, чемпіонка України серед юніорів, перша львів’янка, яка зуміла завоювати ліцензію на Олімпійські Ігри з художньої гімнастики та Оксана Лівач — українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи, бронзова фіналістка Олімпійських Ігор.

«На жаль, у нашій країні люди мало цікавляться спортом, знають мало спортсменів. За будь-якими медалями стоїть величезна праця. Дуже б хотілось, щоб атлетів, які прославляють Україну, знали в обличчя. Цей фільм про їхні історії успіху. І кожна з них унікальна», – говорить борчиня, бронзова фіналістка Олімпійських ігор Оксана Лівач.

Зйомки фільму тривали близько чотирьох місяців.

«Було декілька етапів зйомок. Здебільшого вони проходили у Києві, Львові та інших містах. Загалом фільм знімали протягом чотирьох місяців, але не кожного дня. Адже з кожним олімпійцем потрібно було окремо поспілкуватись, а це зробити не так легко, бо вони постійно на тренуваннях або ж на змаганнях. У стрічці дев’ять серій, кожна триває до п'ятнадцяти хвилин і розповідає історію одного зі спортсменів. Вибрали такий формат, адже на двогодинний фільм потрібен серйозний бюджет. Крім того, кожна історія, показана у нашій кінострічці, унікальна. Ми не хотіли їх перехрещувати. У кожній серії ми хотіли показати олімпійців не лише у звичному амплуа, а й поза межами залу», – зазначив керівник продакшину Василь Старецький.

Фільм можна переглянути за посиланням.

Анастасія БЕДРІЙ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: