У теробороні Львівщини пояснили, чому резервістам потрібно подавати багато довідок

teroborona5-696x475

Охочі вступити до підрозділів тероборони повинні витратити 1-2 тижня на збір необхідних довідок.

Про це йшлося під час під час брифінгу представників тероборони Львівщини та ЛОДА 9 лютого.

Представники тероборони пояснюють: довідки необхідні, адже йдеться про доступ до зброї.

«Дуже часто я зустрічаюся і запитанням – «Для чого ці всі довідки збирати? Я ж патріот, хочу захищати…от я прийшов, приміть мене». На це є дві причини, кожна людина, яка бере до рук зброю, хоче бути впевнена, що поруч з нею адекватна людина, яка не підведе. Ви знаєте, які є випадки застосування зброї людьми, які можливо не пройшли потрібних перевірок. Також ми повинні бути впевнені у людях, яких ми підготували, що це не перетвориться на якісь незаконні збройні формування, які потім провернуть проти нас зброю», - пояснив командир окремого батальйону 103 Окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Олександр Кошель.

Нагадаємо, попри спрощення системи набору до підрозділів тероборони, серед обов’язкових документів залишаються медичний огляд та довідка про несудимість.

Зараз, за словами заступника голови ЛОДА Віталія Загайного, на збір документів тероборони потрібно витратити 1-2 тижні.

«Нещодавно я проходив всю цю процедуру і це зайняло у мене 10 днів» - розповів позаштатний радник з комунікації командира 103 Окремої бригади Сил тероборони Тарас Іщик.

За його словами, в майбутньому це можна буде зробити швидше.

«В центрі рекрутингу на вулиці Пекарській скоро можна буде отримати принаймні 3 з 4 потрібних медичних довідок - фтизіатра, психотерапевта і нарколога, ще залишиться довідка з дерматовенерологічного диспансеру, це вимагає аналізу крові з вени. Це питання ще буде вирішуватися, але якщо можна буде отримати на місці ці три довідки, то це значно скоротить час оформлення документів для майбутніх резервістів» - розповів Тарас Іщик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: