Запрацював сайт бригади тероборони Львівщини

donbas-1

Віднині запрацював інформаційний сайт 103 Окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, яка дислокується на Львівщині.

На сайті можна дізнатися про те, що таке територіальна оборона, у чому полягають її завдання, як можна приєднатися до лав резервістів та які документи для цього необхідні.

«Ми розпочали активну рекламну кампанію вступу до резерву сил тероборони. Над розробкою сайту працювала команда людей, здебільшого це самі резервісти з різних куточків країни. І це суто волонтерська робота. Окрім того, ми створили сторінки у всіх соціальних мережах – Фейсбук, Телеграм, Інстаграм. Там ви зможете отримати максимально достовірну інформацію від нашої 103 бригади, тож закликаємо підписуватися. Попри те, що активна комунікаційна робота триває усього два тижні, охоплення станом на зараз становить понад 140 тисяч людей», – розповів позаштатний радник з комунікації командира 103 Окремої бригади Сил тероборони Тарас Іщик.

Також на сайті можна отримати контактні дані. Дізнатись про діяльність ТрО львів’яни можуть за номером гарячої лінії 15-80. Він скерує до Центру рекрутингу територіальної оборони, що на вул. Пекарській, 41. Мешканці області користуватимуться номером 096 080 69 87, який з’єднує зі Штабом 103 Окремої бригади Сил ТрО.

«Попри те, що наша комунікаційна робота триває недовго, та ми вже стали об’єктом для атаки з боку ворожого середовища. Кількість неофіційних сторінок, які застосовують контрпропаганду зростає і ми активно цьому протидіємо», – додав Тарас Іщик.

Відвідати сторінку бригади тероборони можна за такою адресою: tro.lviv.ua.

«Зараз в області триває робота щодо набору резервістів у батальйони тероборони. Учора надійшла інструкція, в якій конкретно пояснюється процес цього набору за спрощеною системою. Хочу наголосити, що медичний огляд та довідки про несудимість залишаються, адже це основа перевірки особового складу, який отримуватиме зброю. Після опрацювання ця інструкція буде оприлюднена», – розповів командир окремого батальйону 103 Окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Олександр Кошель.

За його словами, до підрозділів тероборони зголошуються держслужбовці, актори, бізнесмени, медики, IT-спеціалісти, колишні військові.

«У процесі формування підрозділів тероборони на Львівщині залучені як обласна, так і районні державні адміністрації, керівництво бригади, усіх батальйонів та районні територіальні центри комплектування. Триває робота з громадами щодо матеріально-технічного забезпечення підрозділів ТрО, а також комплектації особовим складом. Водночас відбуваються підготовчі навчання для різних категорій населення. У кінці лютого – на початку березня ми плануємо спільно з ДСНС та представниками інших силових структур провести навчання для громад та працівників виконавчих органів, відповідальних за цивільний захист на місцях», – розповів заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Загалом, на Львівщині функціонують 7 батальйонів ТрО. Чисельність резервістів у кожному в середньому становить близько 500 людей. Формування штабів управлінь ТрО в межах батальйонів області зараз на рівні 35%.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: