Зброя для захисту: Порошенко попросив у союзників надати Україні зенітне озброєння

порошенко
фото ілюстративне

П'ятий президент України Петро Порошенко зробив просте попередження Заходу: «Не довіряйте Путіну».

Про це Порошенко сказав в інтерв'ю для ABC News.

«Володимир Путін вважає себе імператором, кимось близьким до Бога, якого не стосуються правила, міжнародні закони та демократичні цінності», – сказав Порошенко.

З 2014 по 2019 Петро Порошенко був президентом України та головнокомандувачем її армії тоді, коли країна зіткнулась з найгіршою кризою пострадянського часу – російським вторгненням, анексією Криму та підтримкою РФ окупантів на сході України.

Одне слово, він багато разів мав справу з Путіним.

«Не довіряйте Путіну, але в той же час не бійтеся його», – рекомендує Порошенко.

Тоді, коли західні лідери погрожують та відмовляють російського президента від повномасштабного вторгнення в Україну. Порошенко попросив: «Будь ласка, не йдіть на поступки у цій ситуації. Якщо ви дасьте йому палець, він відкусить цілу руку».

Саме російські сепаратисти збили малазійський боїнг MH17, вбивши 38 австралійців.

Також, Порошенко не забув австралійську підтримку української армії.

«Я хочу подякувати всьому австралійському уряду, українській діаспорі, тому що у найважчі часи ми отримали від них значну допомогу, включаючи військовий одяг, взуття, ковдри, окуляри, шоломи та все, чим допомогли екіпірувати наші війська для захисту нашої землі», – говорить Порошенко.

П'ятий президент повернувся до політичної діяльності у себе на Батьківщині, не зважаючи на «політично вмотивовані» погрози.

«Зараз найважливіше – це єдність нації», – сказав він.

В той час як, українська армія та громадяни готуються до ще більшої воєнної кризи, Порошенко нагадує іноземцям, що конфлікт, який розпочався 2014 року, ніколи не закінчувався.

«У нас вже 8 років триває війна і це не заморожений конфлікт. Щотижня Україна втрачає своїх герої, своїх солдатів, щодня у нас є поранені військові», – пояснює Порошенко.

Він вважає, що єдиний вихід зупинити повномасштабне вторгнення – це зробити ціну для Росії надто високою. США та Великобританія вже надали Україні  протитанкову зброю, але зенітна зброя також би дуже допомогла.

«Зараз ми перебуваємо у важливих переговорах щодо зенітних ракет, і ми повинні відновити практику ленд-лізу з Другої світової війни, коли американський та західний світ постачав нам зброю», – сказав п'ятий президент.

Збільшення спроможності України збивати російські винищувачі є стримуючою, це оборонна зброя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: