Львівські школярі повернуться до очного навчання, але не всі

завантаження

Міська комісія ТЕБ і НС погодила вчорашнє рішення штабу протидії поширенню коронавірусу щодо послаблення карантинних обмежень.

Як розповів під час брифінгу 11 лютого перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, з понеділка учні 5-11 класів львівських шкіл можуть повернутися до очного навчання. Втім остаточне рішення прийматиме керівник кожного закладу.

У такому ж режимі можуть працювати мистецькі школи, секції та гуртки.

«Вони можуть відновити свою діяльність з понеділка, за умови, що не буде критичного рівня захворюваності, як серед учнів так і вчителів. Це йде на розсуд безпосередньо керівника гуртка або секції», - пояснив Андрій Москаленко.

Також на розсуд керівників продовжує визначатися форма навчання учнів 1-4 класів.

«За цей тиждень відвідуваність була близько 55%. У садочках показник близько 44%», - розповів Андрій Москаленко.

За його словами, дещо знизився рівень захворюваності серед водіїв громадського транспорту.

«Станом на сьогодні середній відсоток хворих водії серед приватних та комунальних перевізників є близько 13%. Щодо працівників комунальних підприємств, то там середній відсоток хворих – 10%. Раніше було 13%», - розповів Андрій Москаленко.

Він додав, що загалом рівень захворюваності у місті знизився, але незначно.

«Заповненість міських медичних закладів становить до 29%, ще тиждень тому цей показник був на рівні 35%. Також знизилася кількість хворих у дитячих медзакладах – лікарні ОХМАТДИТ та лікарні на Орлика. Там заповненість складає 28,4%, тобто є тенденція до зниження. З іншого боку, ми бачимо що продовжує фіксуватися велика кількість нових випадків. Зокрема, за вчора було зафіксовано майже 1300 нових випадків – це підтверджені ПЛР-тести. Тобто з одного боку, бачимо певну тенденцію до зниження рівня захворюваності, а з іншого боку динаміка нововиявлених випадків, все ще залишається на досить високому рівні. Станом на сьогодні ми не можемо говорити, що дійшли до піку захворюваності або перейшли його. Але бачимо, що обмеження, які були запроваджені, дають можливість обривати ланцюжок поширення хвороби», - розповів Андрій Москаленко.

Водночас усі решту обмежень у Львові продовжили ще на тиждень, до 20 лютого.

Зокрема, кафе і ресторани, продовольчі й непродовольчі ринки, розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри та басейни можуть працювати лише при повній вакцинації працівників і відвідувачів або наявності в них обох негативного ПЛР-тесту. Проведення масових заходів можливе тільки при повній вакцинації організаторів і відвідувачів або наявності у них негативного ПЛР-тесту. Робота дитячих розважальних центрів тимчасово заборонена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: