Від Сороса до сурогатних матерів: як у Львові платять гроші за мітинги

1770067

На Львівщині різко активізувались організатори та учасники замовних мітингів.

Одна й та ж група людей всього за тиждень встигла провести серію акцій протесту на різноманітну тематику – від засудження спроб американського бізнесмена та філантропа Джорджа Сороса розвалити економіку області до протесту проти розгляду законопроєктів про сурогатне материнство. В останньому випадку вдалось зняти на відео факт передачі грошей від організаторів учасникам акції.

У п’ятницю у Львові, біля будівлі Франківської районної адміністрації, відбувся нечисельний пікет. Основні вимоги протестувальників стосувались розгляду законопроєкту про процедуру сурогатного материнства в Україні. Чому саме у Львові та ще й під однією з райадміністрацій потрібно протестувати проти цього законопроекту – невідомо. Логічно, що адресати цього законопроєкту – у Києві. Однак відомо, що організатори мітингу – ті самі, що пікету під Львівською облдержадміністрацією.

Тоді учасники пікету протестували проти «ручного управління країною» і звинувачували у цьому американського філантропа Джорджа Сороса. Це випливає із заявок про проведення масових заходів, поданих до Львівської міської ради від імені однієї й тієї самої людини.

Копії заявок є у розпорядженні редакції Дивись.info і, як можна зробити висновок з їхнього змісту, одна й та ж людина, надзвичайно переймається як небезпекою прийняття законопроєкту про сурогатне материнство, так і загрозою, яку нібито створює Джордж Сорос для України. Настільки сильно переймається, що навіть готова організовувати протестні акції і платити гроші за участь у них (як це випливає із відео, яке отримала редакція).

Як Джордж Сорос розвалює Львівщину

5 лютого на одному з сайтів була опублікована інформація про проведення «конференції» з промовистою назвою «Результат зовнішнього управління Україною Соросом і його структурами: розвал та соціально-економічний колапс». Серед тих, хто виступав із доповідями, був, зокрема, Владислав Послєдніченко. Як вказано в цій же публікації, «народний суддя» і член виконокому Української ліберальної партії  виступив перед присутніми із доповіддю про «Зовнішнє управління Україною: як результат – розвал та соціально-економічний колапс».

Інші теми виступів, як наприклад, «Роль Сороса у розвалі Львівщини», нагадують найбільш примітивні штампи з ще радянської чи теперішньої російської пропаганди.

Пізніше, очевидно, натхненний обговоренням шкідливої ролі американського філантропа, той же Послєдніченко подає заявку до Львівської міської ради із повідомлення про проведення 8 лютого мітингу про «ганебну для України політику Дж. Сороса». В зазначений день перед Львівської облдержадміністрацією і справді можна було побачити кількох осіб з плакатами на відповідну тематику. Щоправда, пробули вони там дуже недовго – лише кілька хвилин. Цього було досить, щоби зробити кілька фотографій, очевидно, для звіту.

Ті, хто мав «задоволення» спостерігати за цим блискавичним дійством, також запевняли, що бачили, як одна з координаторок роздавала кошти учасникам після завершення.

Вражаюча різносторонність

Через кілька днів той самий Владислав Послєдніченко подає ще одну заявку до Львівської міськради про проведення масової акції. Цього разу мета заходу – «обговорення Закону України про сурогатне материнство». Ті ж самі люди, подібні плакати.

Мітинг 11.02.22

І також феноменальна оперативність. Весь мітинг тривав менше 10 хвилин. Щоправда, цього разу вдалось зафіксувати, як протестувальники по завершенні акції підходили до організаторів і отримували від них гроші. На відео, розміщеному за посиланням, видно, як людина в темному пальто, яка координувала та фотографувала мітинг, передає предмет, сходжий на пачку банкнот, учасникам заходу. Пізніше той, хто отримав гроші, ховає їх в сумку.

Звісно, наші читачі можуть зауважити: в Україні зовсім не заборонена така різносторонність інтересів. Одна й та ж людина справді може брати участь у протестах проти Сороса по понеділках, а по п’ятницях – проти сурогатного материнства, а у вільний від протестів час – ще й проводити конференції про те, як усе погано в Україні. Також закон не забороняє оплачувати або ж отримувати кошти за участь у масових акціях.

Однак раптова активізація таких «акцій справедливості» відбувається на фоні постійних попереджень від вітчизняних спецслужб,  а також закордонних ЗМІ про спроби дестабілізації ситуації  в країні. Натомість загальні наративи вищезгаданих заходів збігаються з тезами російської пропаганди про зовнішнє управління Україною та створення іміджу нашої країни як «failed state». Очевидно, що подібна діяльність мала б привернути увагу правоохоронних органів та Служби безпеки України.

Водночас ІА Дивись.Info стежитиме за такою активністю і повідомлятиме про неї читачів.

Віктор БІЩУК

Фото та відео передані редакції на умовах конфіденційності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: