Як в Україні розвивається проєкт Олени Зеленської «Без бар'єрів»

зеленська1
фото з відкритих джерел

Безбар’єрність стає новою нормою для  створення суспільства без обмежень, в якому гарантуються рівні права та можливості для всіх у пересуванні, зайнятості, здобутті освіти, самореалізації, спілкуванні, дозвіллі, розвитку, отриманні публічної інформації та послуг.

Прийняття Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року об’єднало представників органів влади та громадянського суспільства навколо створення середовища без бар’єрів всіх груп населення до різних сфер життєдіяльності за напрямами: фізична, інформаційна, цифрова, соціально-громадянська, освітня та економічна безбар’єрність.

«Освітня безбар’єрність - це про рівні можливості та вільний доступ до якісної освіти, це про задоволення особливих освітніх потреб всіх учасників освітнього процесу та створення інклюзивного освітнього середовища, це і про навчання протягом життя усіх громадян незалежно від віку та стану здоров’я.

Ми підтримуємо заклади освіти, їх засновників, педагогів та батьків здобувачів освіти для забезпечення спільної мети – реалізації права кожної дитини на рівний доступ до якісної освіти», – говорить Начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області Валентина Загрева.

Довідково:

Проєкт «Без бар'єрів» реалізується в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року https://cutt.ly/yO2PRCs

«Довідник безбар’єрності» https://bf.in.ua  - гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

«Безбар’єрна грамотність» - курс на Дія.Цифрова освіта https://cutt.ly/DO2PZsW

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: