У США заявили, що Росія може почати вторгнення в Україну будь-якої миті

08810000-0a00-0242-9468-08d9cbcf1629_cx0_cy8_cw0_w1023_r1_s
Фото: REUTERS

Росія може почати вторгнення в Україну "будь-якої миті", а американські громадяни мають негайно виїхати з країни, попереджають США.

Напад може початись з повітряного бомбардування, що ускладнить від'їзд і поставить під загрозу життя цивільних, заявив Білий дім у п'ятницю, пише ВВС.

Велика військова операція проти України може розпочатися «будь-якого дня», навіть до закінчення зимових Олімпійських ігор, заявив напередодні радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван. Виступаючи перед журналістами в Білому домі, Салліван також сказав, що якщо російська атака на Україну відбудеться, то «вона, ймовірно, почнеться з повітряних бомбардувань та ракетних ударів, які можуть призвести до загибелі мирних жителів».

Салліван сказав, що така повітряна атака ускладнить виїзд з країни, тому кожен американець, який все ще перебуває в Україні, «має поїхати якнайшвидше і в будь-якому разі в найближчі 24-48 годин».

Як повідомляє УНІАН, голова представництва Європейського союзу в Україні Матті Маасікас закликав увесь іноземний персонал негайно залишити територію нашої країни через загрозу російського вторгнення.

"З огляду на швидку зміну ситуації і після консультацій із керівництвом у Брюсселі я закликаю всіх іноземних колег місії покинути Україну якнайшвидше та продовжити роботу дистанційно", - йдеться в електронному листі від імені Маасікаса, надісланому співробітникам.

За його словами, йому шкода через таке рішення, проте він сподівається на якнайшвидше відновлення повноцінної роботи у Києві.

При цьому зазначається, що сам Маасікас залишається працювати в столиці України.

Пані посол Великої Британії Мелінда Сіммонс також заявила, що продовжує працювати у столиці України.

«Я залишаюся в Києві та працюватиму тут з основною командою. Посольство продовжує працювати», — написала вона.

У МЗС України звернулися до громадян, та підкреслили, що критично важливо не панікувати, консолідуватися всередині країни. У заяві МЗС йдеться, що армія і дипломатія роблять все, щоб Україна залишалася стійкою і готовою до різних сценаріїв розвитку подій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: