Канада і Австралія переносять свої посольства з Києва до Львова

g2fb3k---c16x9x50px50p-c16x9x50px50p--f70ca94953574b6d92cd7d777c359a49
Фото: відкриті джерела

У зв'язку з російською агресією посольство Австралії у Києві тимчасово переносять до Львова.

Про це 13 лютого оголосила глава МЗС країни Меріс Пейн, повідомляє сайт австралійського зовнішньополітичного відомства.

"Враховуючи погіршення безпекової ситуації, спричинене нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, Уряд дав розпорядження про виїзд співробітників Посольства Австралії в Києві та тимчасово призупинив роботу нашого Посольства в Києві", – ідеться в заяві.

МЗС Австралії радить співгромадянам "негайно покинути Україну у комерційний спосіб" і попереджає, що "умови безпеки можуть змінитись протягом найближчого часу".

"Воєнні дії Росії в Україні серйозно обмежать нашу здатність надавати консульську допомогу австралійцям", – пояснила Пейн.

Вона наголосила, що Австралія і далі підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Про рішення перевести роботу свого посольства до Львова напередодні повідомила Канада.

Посольство Канади в Україні тимчасово працюватиме у Львові, амбасада у Києві призупиняє діяльність через російську загрозу, повідомляє міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі у Twitter.

За словами Жолі, враховуючи подальше погіршення безпекової ситуації, роботу посольства перенесено з Києва у тимчасовий офіс у Львові.

"Дипломатична присутність Канади та активна участь в Україні триватиме. Послуги для громадян Канади також продовжуватимуть надаватися з тимчасового офісу лише за попереднім записом. Однак наші можливості надавати консульську допомогу можуть ставати все більш обмеженими. Канадці мають і надалі уникати поїздок в Україну. Ми закликаємо тих, хто перебуває в Україні, виїхати зараз. Ми відновимо роботу в посольстві в Києві, щойно ситуація з безпекою в Україні дозволить забезпечити належне надання послуг та гарантувати безпеку наших співробітників", - сказала вона.

Слово і діло нагадує, що Німеччина також переносить генконсульство з Дніпра до Львова.

Відповідну заяву зробила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок 12 лютого.

«Ми залишимо наше посольство в Києві відкритим, проте скоротимо дислокований там дипломатичний персонал», – йдеться в повідомленні.

Вона додала, що генеральне консульство з Дніпра перемістять до Львова.

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини також видало попередження щодо поїздок в Україну. Зокрема у документі йдеться, що напруга між Росією та Україною останніми днями продовжує зростати, при цьому спостерігається масштабна присутність і маневри російських військ поряд з українським кордоном. Німеччина зазначає, що не можна виключати можливість військового конфлікту.

«Якщо Ви перебуваєте в Україні, зважте, наскільки це обов'язково. Якщо ні – краще залишити країну найближчим часом», – додають у заяві.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: