Москва готова продовжити перемовини із Заходом щодо «гарантій безпеки»

Лавров
фото з відкритих джерел

Шанси на домовленості зберігаються.

Москва заявила про готовність продовжити перемовини стосовно «гарантій безпеки» та деескалації навколо України із країнами Заходу.

Про це заявив 14 лютого міністр закордонних справ Сергій Лавров під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Радіо Свобода, посилаючись на трансляцію початку зустрічі, яку показало російське телебачення.

На запитання Путіна щодо можливих шансів, чи Захід хоче втягнути Росію в нескінченні переговори, Лавров відповів, що «шанси на домовленості є».

І додав, що Росія отримала від США та НАТО негативні відповіді з більшості питань, про які йшлося у вимогах Москви, проте останні зустрічі та розмови Путіна з лідерами інших країн показують, що не всі можливості для домовленостей вичерпані.

У вівторок, 15 лютого, до Москви прибуває канцлер Німеччини Олаф Шольц, який 14 лютого відвідав із візитом Київ, де заявив, що немає «розумного виправдання» нарощуванню Росією військ у прикордонних районах. Шольц зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і закликав Росію вжити негайних заходів для зниження напруженості, спричиненої скупченням близько 130 тисяч солдатів біля кордону з Україною.

Раніше офіційні представники США та кількох інших країн заявляли, що вже цього тижня вторгнення Росії в Україну є ймовірним і навіть називають дати 16 або 17 лютого. Натомість сьогодні, 14 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що повномасштабне вторгнення найближчими днями не відбудеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: