На Львівщині виділять додаткові кошти на тероборону, а мешканців закликають не панікувати

donbas-1

Підрозділи тероборони Львівщини отримають додаткове фінансування з обласного бюджету.

Про це йшлося під час розширеної наради з питань тероборони у ЛОДА з керівниками правоохоронних органів, військового блоку та служб невідкладної допомоги 14 лютого.

«Ми розглянули потреби щодо додаткового фінансування підрозділів тероборони і думаю, що їх розгортання буде відбуватися відповідно до планів», - розповів під час брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами голови облради Ірини Гримак, завтра проведуть президію ЛОР, яка визначить дату проведення сесії, на якій зокрема має бути виділене додаткове фінансування підрозділів тероборони.

За його словами правоохоронці готові брати під посилений захист об’єкти критичної інфраструктури.

«На даний момент охорона об’єктів критичної інфраструктури підсилюється. Відстежується інформація про осіб, які прибувають на Львівщину. Зі свого боку ми робимо всі кроки назустріч людям, які готові відвідати Львівщину не тільки як туристи і пропрацьовуємо з керівниками територіальних громад можливість їх розміщення на Львівщині», - запевнив Максим Козицький.

Він додав, що напрацьовується створення запасу медикаментів, матеріалів і крові.

«Він є, але зараз працюємо над тим щоб мати тримісячний запас», - розповів голова ЛОДА.

За словами голови облради Ірини Гримак завтра буде проведена президія ЛОР, яка визначить дату проведення сесії, на якій зокрема має бути виділене додаткове фінансування підрозділів тероборони.

«Завтра ми зокрема розглянемо питання готовності стратегічних об’єктів, які повинні виконувати свої функції для забезпечення життєдіяльності в умовах надзвичайної ситуації. Ми готові зьиратися, примати необхідні рішення щодо фінансування усіх органів оборони, які повинні забезпечувати безпеку мешканців», - розповіда Ірина Гримак.

Вона додала, що представники всіх 9 фракцій ЛОР прибули сьогодні на консультації і одноголосно підтримали ініціативу провести завтра президію.

«Є ініціатива командира бригади щодо виділення приміщень, а також підрахунки необхідної фінансової підтримки, які надійшли  до нас у п’ятницю. Виконавчі органи готують  проєкт рішення щодо  фінансування, як я розумію першої частини, бо суми, які пропонують  тероборона і ЛОДА дещо розбіглися. Наразі є сума у 18 млн.грн, яка заявлена у зверненні керівника тероборони, а у ЛОДА наразі озвучують цифру – 5 млн.грн. Тому будемо проводити консультації, щоб завтра визначити дату сесії і розглянути проєкт рішення, який передбачатиме чітку суму», - розповіла Ірина Гримак.

Вона також закликала мешканців області зберігати спокій.

«Паніка ще ніколи не приводила до доброго результату. Ті хто повинні дбати про безпеку громадян ж на своїх місцях», - заявила Ірина Гримак.

«Громада області зберігає спокій і не допускає паніки. З боку органів місцевого самоврядування проводиться велика робота щодо інформування населення і підтримки ЗСУ. Кожен мешканець сьогодні може долучитися до служби в резерві сил тероборони ЗСУ, підписавши відповідний контракт. Не панікуйте і підтримуйте ЗСУ», - закликав командир 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України підполковник Валерій Курко.

Він уточнив, що фінансування 103-ї бригади здійснює міноборони, а загалом тероборона Львівщини має фінансуватися ще й за рахунок місцевих бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: