«Перший крок до плідної співпраці»: про що домовились міністри оборони України та Білорусі

274015920_468702618070040_7271206796731026757_n
Фото: Міноборони

У понеділок, 14 лютого, очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков спільно з білоруським колегою Віктором Хреніним провели телефонну розмову «заради відновлення атмосфери діалогу, зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні».

Про це за результатами бесіди повідомили у Міноборони України, а також сам Резников.

У межах перемовин очільники відомств обговорили питання реалізації заходів щодо підвищення довіри і транспарентності під час проведення військових навчань поблизу державного кордону. А також щодо виключення можливих інцидентів та взаємного інформування про виникнення позаштатних ситуацій.

Резников сказав, що штабні навчання «Заметіль - 2022» мають оборонний характер. Їх відвідають аташе з питань оборони Республіки Білорусь в Україні, а бірусько-російські навчання — «Союзна рішучість - 2022» — аташе з питань оборони України у Республіці Білорусь.

«Віктор Геннадійович так само запевнив мене у відсутності ризиків і загроз для України з території Республіки Білорусь. Ми обговорили речі, які зараз на порядку денному і визначили алгоритм подальшої взаємодії. Сприймаю це як позитивний сигнал і перший крок до плідної співпраці» - сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: