У львівських парках висадять польові квіти

IMG_0029
ілюстративне фото

2022 року у Львові планують оновити ландшафтний дизайн місцевих парків. Тут висадять нові рослини, а також облаштують газони, на яких буде комфортно ходити босоніж.

Про це розповіли у департаменті містобудування міськради.

Там кажуть, що на львівські парки чекає сезон «нової хвилі» — популярний стиль ландшафтного дизайну, себто замість декоративних, яскравих чи ідеально підстрижених рослин висаджують багаторічники, вилучені з дикої природи, які невимушено доповнюють один одного.

І додають, що ще однією перевагою клумби у стилі «нової хвилі» є те, що вони однаково красиві у будь-яку пору року і потребують мінімального догляду.

Зі слів заступниці очільниці управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Оксана Луцко, так нині висаджена клумба біля ратуші. У парках це спробують втілити уперше.

Також у парках ім. Франка, «700-річчя Львова», Замарстинівському та Левандівському облаштують газони нового рівня, аби на них було зручно лежати, ходити, бігати босоніж.

Як пояснила Оксана Луцко, місця для газонів покосять партерними косарками, розрівняють, підсиплють ґрунтом, покриють сіткою від кротів, аби травник був рівний, тому на них буде комфортно не лише відпочивати, а й займатись спортом, зокрема йогою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: