У Львові почали тестувати режим ручного відкривання дверей в трамваях

IMG_6146-696x464

Від сьогодні у Львові починають тестувати режим економії тепла у громадському транспорті.

Це означає, що пасажири повинні самі відчиняти двері у трамваях за допомогою кнопок, які розташовані збоку від дверей, всередині та назовні трамваїв.

Як розповів під час брифінгу 14 лютого начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, режим економії буде діяти в непікові години - від 10 ранку до 17-ї.

«Вхід і вихід з трамваїв за допомогою натискання кнопок буде відбуватися на кількох трамвайних маршрутах, зокрема № 8,3,6, та на решті маршрутів, де працюють жовті, німецькі трамваї а також «Електрони». Мета режиму економії  — збереження тепла у салоні. Тобто пасажир повинен буде натиснути кнопку з відповідною наліпкою збоку від дверей. В салонах буде озвучка, яка інформуватиме пасажирів, як користуватися такою кнопкою», - пояснив він.

До 31 березня акція відбуватиметься в тестовому режимі, а потім її планують продовжити.

«Така потреба з’явиться влітку, для збереження прохолоди - коли у салонах запрацюють кондиціонери. Весь новий транспорт, який ми закуповуємо, має такі кнопки. Це поширена практика у світі, і в Україні вже працює в кількох містах, зокрема Вінниці та Івано-Франківську. Колеги з цих міст нам розповіли, що пасажири звикли до нової системи досить швидко», - розповів начальник управління.

За його словами, режим економії дає менше втрат електроенергії і менше зношення механізму відкривання дверей.

«Загалом такими кнопками обладнані 39 трамваїв. Це трамваї, які «приїхали» з Німеччини та «Електрони». На наступному етапі  плануємо поширити акцію на тролейбуси «Електрон», - розповів Орест Олеськів.

Він додав, що система є безпечною: під час руху трамваю відкрити двері кнопкою неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: