З водою та медикаментами: як Львів готується до можливої надзвичайної ситуації

DJI_0076

У Львові відбулося позапланове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Темою засідання була військова загроза з боку Росії.

Зокрема, як розповів під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, йшлося про забезпечення безперебійної життєдіяльності міста на випадок надзвичайної ситуації.

«Ми ще півроку тому почали готуватися до екстремальних ситуацій у місті. Я поставив завдання керівнику «Львівводоканалу» пропрацювати можливості постачання води при повній відсутності електроенергії. Сьогодні ми можемо з певністю сказати, що якщо повністю зникне світло, є готовність подавати мешканцям санітарний об’єм води», – запевнив міський голова.

Також керівники медзакладів отримали завдання збільшити об’єм банку крові і забезпечити її необхідну кількість.

«Це не просто, але необхідно. Ми маємо на сьогодні тримісячний запас медикаментів, перев’язочних матеріалів, приведені до відповідного рівня всі інженерні комунікації в наших медустановах. Це запаси води, дизель-генератори. Ми також сьогодні прийняли рішення суттєво збільшити кількість цих генераторів, щоби всі системи міста могли функціонувати в екстремальних умовах», – розповів Андрій Садовий.

Згідно з рішенням комісії ТЕБ і НС, в одній із лікарень міста буде облаштовано підземну операційну та палату стаціонарного лікування хворих.

Крім цього, місто надасть допомогу підрозділам тероборони.

«Ми маємо з ними якісну співпрацю, але потрібно також їм фінансово і матеріально допомогти», – заявив Андрій Садовий.

Комісія дала доручення забезпечити альтернативні джерела живлення для функціонування стратегічних підприємств міста, а також альтернативні шляхи комунікації із населенням у випадку відключення традиційних засобів зв’язку або відсутності електроенергії.

Він також закликав мешканців міста перевірити стан укриттів.

«У Львові 6 тисяч укриттів. Я  б хотів, щоби мешканці серйозно до цього поставилися. Люди, які живуть у будинку, повинні спуститися вниз, подивитися, яка там ситуація, навести порядок. Там має бути запас воли, мінімальний запас медикаментів», – закликав міський голова.

Він додав, що у випадку оголошення надзвичайної ситуації школи припинять очне навчання.

Водночас, як наголосив Андрій Садовий, Львів залишається безпечним містом.

«Львів сьогодні є безпечний і буде безпечним завжди. Звичайно, є різні протоколи, які можуть задіюватись в екстреній ситуації. Не думаю, що сьогодні на часі про це говорити. Я переконаний, що все буде гаразд, і здоровий глузд переможе. Але ми готуємось до найскладніших моментів», – наголосив Андрій Садовий.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: