19 лютого Росія на території Білорусі проведе військові навчання із залученням авіації

ilyustratyvne-foto_large
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Представник Міністерства оборони РФ Ігор Конашенков заявив про повернення з'єднань та військових частин до пунктів постійної дислокації.

Відповідна заява оприлюднена на сайті відомства.

Зазначається, що у ЗС Російської Федерації продовжується комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил. У них беруть участь практично всі військові округи, флоти та ВДВ.

«У рамках перевірки сил реагування союзної держави на території Республіки Білорусь проводиться спільне російсько-білоруське навчання «Союзна рішучість-2022».

Війська Східного військового округу та ВДВ, що беруть участь у цьому навчанні, у взаємодії з білоруськими збройними силами відпрацьовують питання відображення агресії проти союзної держави під час оборонної операції.

На полігоні «Обуз-Лісновський», 19 лютого, передбачено етап бойових стрільб. У ході цього заходу бригада морської піхоти спільно зі з'єднаннями та військовими частинами збройних сил Республіки Білорусь за підтримки оперативно-тактичної та армійської авіації відпрацюють завдання ведення оборонного бою та здійснення маневрів на інші напрямки», – йдеться у заяві.

Спостерігати за навчання запросили військових аташе з питань оборони при посольствах іноземних держав у Республіці Білорусь та представники ЗМІ.

«В оперативно-важливих районах світового океану та акваторіях морів, що прилягають до території Росії, проводиться серія військово-морських навчань, у яких задіяні надводні кораблі, підводні човни та морська авіація.

Продовжується проведення навчань із з'єднаннями та військовими частинами на інших полігонах на території Російської Федерації. Низка заходів бойової підготовки, включаючи навчання, виконані відповідно до плану.

У міру закінчення заходів бойової підготовки війська, як і завжди, здійснять марші комбінованим способом до пунктів постійної дисклокації. Підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон», – зазначили у Міноборони РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: