Львівщина, ймовірно, вже на піку захворюваності на коронавірус, – координатор з вакцинації

273161133_309870854518026_6502043654786252873_n
Фото поліції Львівщини

Львівщина, ймовірно, вийшла на пік захворюваності, проте кількість госпіталізацій продовжує залишатися досить високою.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Зокрема, за його словами, в області фіксують менше нових випадків захворювання на коронавірус.

«Якщо, наприклад, у суботу в нас було приблизно 1200 випадків, в неділю – 734, то за вчорашній день – 999. Але хочу звернути увагу, що така статистика пов’язана з вихідними днями, впродовж яких люди, як правило, менше звертаються за медичною допомогою. Також у вихідні дні мешканці не настільки охоче йдуть робити ПЛР-дослідження, що також впливає на загальну статистику. І якщо подивитися статистику будніх днів минулого тижня, то, наприклад, у п’ятницю в нас було понад 2300 випадків. Хочеться думати, що ми дійсно, можливо, вийшли на пік захворюваності, але це не означає, що треба розслабитися», – розповів Олег Когут.

За його словами, кількість госпіталізованих продовжує залишатися досить високою.

«Наприклад, станом на вчора було 1742 особи у стаціонарах і понад 900 осіб знаходилося на амбулаторному лікуванні. Тобто сумарно  в області хворіє близько 2700 людей – це багато», – розповів Олег Когут.

Водночас кількість заповнених ліжок є відносно невеликою. Зараз ліжкова мережа заповнена на 33%.

«Штам «Омікрон» характеризується великою контагіозністю і кількістю захворювань, але легшим клінічним перебігом, що впливає на кількість госпіталізацій по області. Але це не може бути виправданням, щоби забути про карантинні заходи. Якщо зараз ми не продовжимо заходи з профілактики, то можемо пролонгувати цей високий рівень захворюваності, а не підемо на зниження», – пояснив координатор з вакцинації.

Тим часом рівень вакцинації на Львівщині продовжує знижуватися.

«Минули святкові дні і ми мали надію, що рівень вакцинації зросте. Але, на жаль, щоденно в області вакцинують від 4 до 5 тисяч людей, тоді як в останні дні минулого року і восени ми вакцинували до 20 тимяч людей на добу», – розповів Олег Когут.

Відтак, станом на вчора двома дозами було вакциновано 49,5% населення області, тобто 984254 людини. При цьому одну дозу отримали 51% мешканців області.

Як нагадав Олег Когут, у Національному плані вакцинопрофілактики коронавірусної інфекції особливу увагу треба приділити дітям від 12 до 18 років. Тут статистика теж невтішна – повністю вакцинованими є понад 10 тисяч дітей. Інша вразлива категорія населення – люди віком понад 60 років. Тут рівень вакцинації має становити 80%.

«У нас є реальна можливість досягнути цих показників, які повинні бути до кінця цього року», – розповів коорлинатор з вакцинації.

За його словами, при кожній районній адміністрації та територіальній громаді розробляють тижневі плани виїздів мобільних бригад для вакцинації населення.

«На жаль, попри це кількість вакцинованих у цих населених пунктах незначна. Буває, що виїжджає бригада, тратить увесь день, а вакцинується 1-2 людини. Незважаючи на це, ми будемо продовжувати такі виїзди», – заявив Олег Когут.

Щодо бустерної дози, то нею на Львівщині  вакциновано вже майже 29 тисяч осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: