Скільки дітей травмувались у ДТП на Львівщині

Child's shoe after accident
Фото: depositphotos.com

У січні нинішнього року на Львівщині сталось 17 дорожньо-транспорних пригод за участю дітей, 16 з яких — із постраждалими.

Таку статистику наводять у пресслужбі місцевої патрульної поліції.

У відомстві кажуть, що внаслідок ДТП постраждали 22 дитини, пасажирами були 12 травмованих неповнолітніх.

«Один з видів пасивної безпеки для перевезення дітей — дитяча утримуюча система. Така система виконує дві основні функції: забезпечує дитині максимальний рівень комфорту під час поїздки та безпеку у разі екстреного гальмування, різкого маневрування чи аварії», - нагадують там.

Дітей, у яких зріст менший за 145 см чи ті, кому ще не виповнилось 12 років, не можна перевозити у транспортних засобах , обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, вказується у ПДР.

Штраф за порушення правил перевезення дітей становить 510 грн (ч. 10 ст. 121 КУпАП). Повторне вчинення такого порушення протягом року передбачає штраф 850 грн (ч. 11 ст. 121 КУпАП).

Нагадаємо, на Львівщині найвищий в Україні показник загибелі і травмування дітей у ДТП. Про це можна прочитати у матеріалі ІА Дивись.info.

Головне фото - depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: