ВРУ звернулась до парламентів країн світу

вр
фото ілюстративне

Верховна рада підтримала проєкт постанови про звернення до парламентів країн світу, парламентських асамблей НАТО, ОБСЄ та інших міжнародних організацій через безпекову ситуацію на російсько-українському кордоні.

Про це пише Суспільне.

У документі наголошується, що Російська Федерація грубо порушила і продовжує порушувати Статут ООН та принципи міжнародного права, а також свої зобов’язання в рамках Меморандуму про гарантії безпеки, передбачені Будапештським меморандумом, якими вона гарантувала поважати незалежність, суверенітет та чинні кордони України.

Верховна рада закликала Організацію Об'єднаних Націй, Європейський Парламент, Парламентську Асамблею Ради Європи, Парламентську Асамблею ОБСЄ, Парламентську Асамблею НАТО, Парламентську Асамблею ОЧЕС, уряди та парламенти іноземних держав: продовжувати підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, засудити дії РФ та посилити санкції проти неї, а також прискорити надання Україні комплексної, у тому числі оборонної, допомоги.

Також ВР підтвердила прагнення Української держави до мирного врегулювання конфлікту з Російською Федерацією та висловила вдячність партнерам за допоиогу Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: