Як у Львові готуються до національного спротиву

тро
фото ілюстративне

У Львові проходять військові вишколи для цивільного населення. Також громадяни, які досягли 18-річного віку можуть вступити до сил територіальної оборони.

Розгортання в Україні системи територіальної оборони відбувається у три етапи. На першому етапі бригади і батальйони сил тероборони розгортались за умов мирного часу. На другому етапі було створено організаційно-управлінське ядро ​​з військовослужбовців. На третьому — створюються добровольчі формування територіальних громад.

На даний час у Львові проводяться військові вишколи для цивільного населення. Львів’ян навчають загальної військової підготовки, медицини та стрільби. Лекції проводять вибухотехніки та спецпідрозділ поліції КОРД.

Також військовий вишкіл проводять для працівників стратегічних підприємств. Зокрема, його вже провели для працівників підприємств «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», «Львівсвітло» та «Львівводоканал».

У Львові до ТРО можуть потрапити громадяни від 18 до 57 років. Потрібно звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації, де Вам підкажуть усі подальші кроки.

Детальна інформація - за адресою:  м.Львів, вул. Ів.Франка, 25, або за одним із номерів: (096) 080-69-87; (066) 829-04-34; 1518.

Також у Львові функціонує центр рекрутингу територіальної оборони. Він знаходиться на вулиці Пекарській, 41. Там можна отримати фахові консультації, подати відповідні заяви і документи.

Роботодавці різних підприємств підпримують рішення своїх співробітників вступити до сил ТРО.

«Я підтримую бажання наших співробітників записатись до сил тероборони та гарантую їм збереження робочого місця та повної заробітної плати на період відсутності, незалежно від того, скільки часу це займе»,- написав керівник групи компаній «Теплосвіт» Руслан Панкевич у фейсбуці.

У коментарі Дивись.info Руслан Панкевич додав, що таке рішення прийняв після спілкування з працівниками.

«Ми порадились із представниками регіональних підрозділів, у нас 10 регіональних складів в Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі і прийняли таке рішення. Моє завдання —  прописати алгоритм для керівників підрозділів та працівників, які вже є в теробороні чи мають намір записатись», - повідомив керівник підприємства.

Нагадаємо, в мерії Львова підготували Програму національного спротиву, яка розрахована на три роки. Це план дій у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України. Це навчання з домедичної допомоги та користування зброєю, співпраця з батальйонами, які розташовані на території Львівської громади, а також розвиток необхідної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: