Для повномасштабного наступу російських військ бракує політичного рішення, — розвідка Естонії

a36793308c08054c48893d1fb82c38a4

Росія готова до повномасштабного наступу на Україну у другій половині лютого. Для цього потрібне тільки політичне рішення.

Про це йдеться у прогнозі служби зовнішньої розвідки Естонії, оприлюдненої у вівторок, 15 лютого.

За даними розвідників, торік восени та взимку 2022 року Росія мобілізувала 150 тисяч людей на українських кордонах. Нарощування військової сили Росії, включаючи розгортання частин та засобів з усіх військових округів, у тому числі Далекий Схід та всіх дванадцяти армій, естонська розвідка назвала найбільшою за останні 30 років.

Там також уточнили, що окрім трьох мотострілкових дивізій, повітряно-десантної дивізії та бригади морської піхоти, що постійно дислокуються в регіоні, Росія перекинула на кордон з україною майже двадцять ракетних дивізіонів «Іскандер» та понад тридцять артилерійських та реактивних артилерійських дивізіонів

Якщо Росія обере війну — рівень військової загрози по всій Європі зросте, пояснюють розвідники. Водночас війна в Україні не несе безпосередньої військової загрози для Естонії чи Нато, та політичний та військовий тиск Росії на країни Балтії може стрімко посилитися у разі, якщо Росія досягне військового чи дипломатичного успіху у питанні України.

Там зазначили: якщо Росія утримається від агресії, під загрозу війни потраплять Естонія та інші західні країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: