У Львові зняли фільм про іконописця, якого не стало у переддень Різдва (відео)

62046791_2774716412543024_2212777557604958208_n-1-768x509

У Львові зняли короткий фільм про життя відомого митця Остапа Лозинського. До створення стрічки долучились його колеги та друзі, а презентували її напередодні Стрітення — на сороковий день після його смерті.

Про це ІА Дивись.info розповіли у пресслужбі Українського католицького університету.

Зйомки відбулися у капличці Стрітеня в УКУ, яку розписував Остап. Там його провели в останню путь. У цій стрічці — розмови Остапових друзів про нього.

сценарист та оператор Петро Дідула каже, що фільм — не лише про Остапа — геніального художника, іконописця, організатора мистецького життя та колекціонера, а й про людей, які були у його житті.

«Ми знімали цю документальну стрічку в дуже особливий час сороковин, коли померлий вже не з нами, але все ще у нас. Це фільм про людей, які зустрічають у своєму житті смерть близької особи, і про час, який Церква дає на те, щоби розібратися в собі: щоб попрощатись із померлим, і щоб затримати, час для нашого особистого Стрітення», ― розповів він.

Прем'єра відбулася у понеділок, 14 лютого. Фільм можна переглянути нижче:

Нагадаємо, про смерть львівського іконописця стало відомо на Святвечір, шостого січня. Його не стало у лікарні, де він лікувався від коронавірусу. Остапові Лозинському було 38 років.

Він — український художник, іконописець, голова Львівської міської громадської організації «Асоціація музеїв та галерей», викладач, куратор всеукраїнських та міжнародних виставкових проєктів, засновник галереї сучасного сакрального мистецтва Iconart.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: