Владу на Львівщині застерегли від виконання Мінських домовленостей

b51cf7967b0e04d464913af00339893e

Львівська обласна рада ухвалила заяву щодо забезпечення територіальної цілісності та суверенітету України.

«На восьмому році російської-української війни ми зіткнулися із загрозою втрати нашого суверенітету та територіальної цілісності. Уже кілька місяців в інформаційному просторі різні джерела поширюють новини про широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Інформація небезпідставна, проте в гібридній війні саме інформаційна складова є ключовою, чим і користується ворог. А ціль у нього проста – «впихнути» Україні особливий статус для окупованих територій та назавжди поховати наші європейські та євроатлантичні перспективи. Сумно, що і деякі західні партнери також намагаються переконати керівництво України погодитися на виконання так званих «мінських домовленостей». Такими компромісами вистелена дорога до втрати нових територій та суверенітету. Обирати зовнішньополітичний та економічний курс України – це завдання лише самих українців, а спроба залякати нас черговим загостренням на фронті призведе до ще більшої консолідації суспільства. Занепокоєння викликає лише наша влада. Сподіваємося керівництву держави вистачить волі, щоб не допустити будь-яких домовленостей з ворогом», - йдеться у заяві.

Відтак, депутати  Львівської облради вимагають від керівництва держави:

- твердо стояти на позиціях територіальної цінності та суверенітету України;

- не підписувати нових домовленостей, які підривають наш суверенітет та територіальну цілісність;

- вимагати від країн-гарантів Будапештського меморандуму дієвих кроків щодо підтримки військового та дипломатичного потенціалу України;

- не відділяти окуповані території Донецької, Луганської областей та АР Крим, адже всі окуповані території є частиною України та мають однаковий для нас статус;

- розробки Стратегії захисту мирного населення у воєнний час.

Депутати також прийняли заяву щодо необхідності деескалації ситуації на кордонах України та виконання Будапештського меморандуму.

У ній депутати закликають керівництво держави негайно звернутись до держав-гарантів Будапештського меморандуму – постійних членів Ради Безпеки ООН з вимогою скликати термінове засідання Ради Безпеки ООН за участю України щодо вжиття всіх політичних та дипломатичних заходів для виконання зобов’язань і гарантій безпеки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Крім цього, депутати закликають визнати політичний пакет мінських домовленостей неприйнятним для України, про що парламент має ухвалити відповідну заяву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: