Через збільшення обстрілів на Донбасі Україна просить негайно скликати засідання у ТКГ

Донбас
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Українська делегація в Тристоронній контактній групі звернулась до представника ОБСЄ щодо негайного проведення позачергового засідання у зв'язку зі збільшенням обстрілів на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі делегації 17 лютого.

У зверненні наголошується, що ТКГ пропонує залучити представників країн Нормандського формату до участі в усіх механізмах, що моніторять і верифікують дотримання режиму припинення вогню, аби не дійшло до ескалації.

«Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі задля припинення порушень і відновлення режиму тиші, адже тільки за умови усталеного припинення вогню можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, з ранку (і станом на 17.00 годину - ред.) бойовики на Донбасі 39 разів порушили «тишу», 30 разів окупанти застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Поранено двох військових ООС та двох цивільних, внаслідок обстрілу дитячого садочку в районі Станиці Луганської.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: