На кордонах України Росія сконцентрувала 130 тисяч військових, — секретар оборонного комітету

Без названия

Нині неподалік України Росія стягнула близько 130 тисяч своїх військових.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко зазначив, що серед них немає бригад, готових до війни, пише НВ.

Він висловив уповненість, що це не 150 тисяч, а разом з тими, що перебувають на території окупованого Криму, Л/ДНР та військами аж до Кавказу, приблизно 130 тисяч.

Костенко зазначив, що у Росії нині діє дивізійна система, себто там воюють дивізії та бригади.

«Коли вони не боєготові, беруть із одного підрозділу щось боєготове, з другого, з третього, і ліплять із цього батальйонно-тактичну групу, яка є чисельністю тільки по 500−600−700 людей. Зібрали все гарне і відправляють десь на Захід, до наших кордонів. У них теж дуже великі проблеми в армії: немає боєготовних частин, вони їдуть із Далекого Сходу», - пояснив нардеп.

Натомість секретар оборонного комітету каже, що загроза зі сторони Росії досі є, оскільки країна-агресор спроможна на локальні воєнні дії.

Нагадаємо, що за даними міністра оборони України Олексія Резнікова, на початку лютого вздовж кодонів України, з боку Росії, Білорусі та ОРДЛО, Росія наростила 140 тисяч військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: