У «Сколівських Бескидах» прокинулись клишоногі (фото)

вед2
фото: "Сколівські Бескиди"

На території національного природного парку «Сколівські Бескиди» зафіксували свіжі сліди бурого ведмедя. Це свідчить про те, що клишоногі прокинулись після зимової сплячки.

Цьогорічна зима забезпечила довгий сон клишоногим, але, відчувши потепління, вони вийшли з своїх барлогів, повідомляється на фейсбук-сторінці природного парку.

Найімовірніше, прокинулись лише самці, адже ведмедиці народжують у барлозі, а слідів малюків працівники парку не знайшли.

«Цього року ведмеді спали довго, але нічого дивного у тому, що вони прокинулись, немає. Адже вони відчувають наближення весни, а за останні дні температура повітря суттєво підвищилась. До того ж ці тварини можуть заснути знову. У нас, у «Білій скелі», вже прокинулись всі ведмеді», – розповіла ІА Дивись.info кандидатка біологічних наук та співзасновниця притулку для ведмедів «Біла скеля» Марина Шквиря. 

Поки не настане весна та з'явиться соковита рослинна їжа, раціон клишоногих буде тваринного походження, тому зараз вони полюють та можуть бути небезпечними для людей.

Нагадаємо, у вівторок, 15 лютого, бабаки, які мешкають у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі навіщували прихід ранньої весни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: