Вітряно, але тепло, або Якою буде погода на Львівщині

погода
Фото ілюстративне

Ще кілька днів вітер на Львівщині зриватиме шапки, а також падатиме дощ із мокрим снігом. На покращення погоди можна сподіватись вже наступного тижня.

Про це ІА Дивись.info розповіла синоптик регіонального гідрометцентру Олександра Тузяк. 

«На сьогодні, 17 лютого, давалося штормове попередження про сильний вітер — 25-30 метрів за секунду, та вже з п'ятниці він почне стихати: 18 лютого прогнозуються пориви 17-22 метри за секунду», - пояснила вона.

Зі слів фахівчині, сподіватись на те, що вітер трохи вщухне, можна до кінця тижня. У суботу, 20 лютого, очікуються сильні пориви, які послабляться аж у неділю.

Щодо погоди, то ще цього тижня буде тепло, водночас ночі будуть трохи прохолоднішими, каже Олександра Тузяк.

На п'ятницю прогнозують мокрий сніг уночі та вранці. Удень істотні опади малоймовірні. Нічна температура сягне – -1-1 із позначкою «плюс», а вдень буде тепло — від 4 до 9 градусів.

У перший день вихідних увесь день буде хмарно, а також у суботу прогнозують дощ із мокрим снігом вночі, вранці та вдень. На дорогах зберігатиметься ожеледиця, можливі пориви вітру.

«Температура вночі сягне від нуля до п'яти тепла, а вдень — 5-10 градусів із позначкою «плюс», - уточнила синоптикиня.

У неділю, 20 лютого, трохи похолоднішає, та не суттєво, запевнила Олександра Тузяк.

«Очікується хмарно з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер – 9-14 метрів за секунду. Уночі – 0-5 морозу, а вдень – 4-9 тепла», - каже експертка.

Уже наступного тижня, прогнозує синоптикиня, можна чекати на дощ із мокрим снігом. У понеділок, 21-го, вдень прогнозують від нуля до семи тепла.

Наступного дня, у вівторок, 22-го, буде хмарно з проясненням, а вдень падатиме мокрий сніг. Уночі зберігатиметься аналогічна температура, як і в понеділок, вдень стовпчики термометрів сягнуть до шести тепла.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: