Запаси води та світла, або Як Львів готується до можливої надзвичайної ситуації

DJI_0076

Стратегічні комунальні підприємства Львова готуються до роботи в умовах надзвичайної ситуації.

У цьому депутатів міської ради запевнили посадовці та керівники підприємств.

Зокрема, як розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, міська влада координує свої дії з підприємствами які здійснюють електро- і газопостачання.

«Основний ризик – це втрата електричної енергії. Така втрата може бути компенсована від автономних джерел. Зокрема, ремонтні бригади забезпечені автономними генераторами, а також більш потужними автономними джерелами живлення для забезпечення роботи підприємств. Також розглянуто сценарій власної генерації електроенергії на території міста використовують генеруючі потужності «Львівтеплоенерго», зокрема ТЕЦ-1», - розповів Олександр Одинець.

За його словами, ТЕЦ-1 може виробити 16 мегават електроенергії.

«Шість мегават ТЕЦ-1 використовує для власних потреб. А інші десять може віддавати і енергосистему міста і забезпечувати найкритичніші об'єкти міської інфраструктури. Їх перелік пропрацьований з «Львівобленерго», щоб ці синергії забезпечити такі об’єкти електроенергією. Щодо загроз у подачі газопостачання, відсутності зв’язку, охороні — такі речі теж пропрацьовуються», - додав директор департаменту.

Натомість директор ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович запевнив, що підприємство напрацювало сценарії роботи об’єктів водопостачання за умови часткового чи повного знеструмлення.

«У випадку часткового знеструмлення напрацьовано напрямки переведення води з різних магістральних напрямків у різні райони міста. Відпрацьовуються спільні дії диспетчерів водоканалу та «Обленерго», для злагодження дій щодо подачі енергії з будь-якої сторони, включаючи можливість отримання живлення з країн-партнерів ЄС. При такому плані воду можливо буде постачати або в повному режимі, або по годинах», - розповів директор підприємства.

У випадку ж повного знеструмлення, напрацьований план щодо забезпечення подачі санітарної норми води.

«У випадку повного знеструмлення водопостачання буде здійснюватися в ощадному режимі, з розрахунку 10 літрів води в добу на одного мешканця. При цьому централізоване водопостачання буде припинене або буде здійснюватися лише у визначені години», - розповів Дмитро Ванькович.

За його словами всі резервуарні об’єкти підприємства заповнені до максимального рівня.

«Ми більше ніж вдвічі збільшили запаси води у місті і зараз вони складають понад 200 тисяч метрів кубічних запасів. Резервуари біля лікарень дозволять забезпечити автономне триденне водопостачання. Насосні станції облаштовуються генераторами електроенергії. Це забзпечити подачу мінімально необхідного обсягу води до межі  міста з подальшим її розвозом автомобільним транспортом. Формуються резерви автономного водопостачання на 10, 20 і 30 діб», - розповів директор водоканалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: