До ліцею на Новому Львові добудуть новий корпус з басейном

1313131365

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво нового корпусу для ліцею №80.

Зокрема, виконком видав управлінню світи департаменту гуманітарної політики містобудівні умови та обмеження на будівництво ліцею №80 Львівської міської ради на вул. Героїв Крут, 27.

«Це буде новий корпус для посилення цього ліцею, можна навіть сказати, що йдеться про подвоєння потужностей. У цьому корпусі передбачений басейн, який буде доступний у позаурочний час для мешканців, навчальні класи та їдальня. Також передбачений цілий комплекс заходів для формування подвір’я і спортивного дозвілля», – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Натомість заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач розповів, що будувати новий корпус ліцею власним коштом буде один із приватних забудовників.

«Це добрий приклад співпраці міської ради і бізнесу, адже з цього приводу у нас звернення від однієї з будівельних компаній, яка висловила готовність профінансувати добудову цієї школи. У них є бажання робити це досить оперативно. Після затвердження містобудівних умов відразу запускається розробка проєкту. За оптимістичним сценарієм влітку – на початку осені мали б почати роботи», – розповів Любомир Зубач.

Новий корпус ліцею збудують на території навчального закладу, на земельній ділянці площею 1,6358 га.

Ввести в експлуатацію новий корпус планують до 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року виконком надав управлінню освіти функції замовника будівництво нового навчального корпусу.

Як тоді пояснили у мерії, новий корпус вирішить питання з початковою школою ліцею, яка на сьогодні знаходиться в приміщенні садка на вулиці Мишуги. Після переведення початкової школи в новий корпус, у вивільненому приміщенні можна буде додатково відкрити 8 повноцінних груп на 160 дітей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: