Шістьох львівських поліцейських виправдали за смерть юнака

6b9be1dc80dddd7dab8b9ede1210d461_orig
Фото: ТЕРЕН

Тернопільський апеляційний суд виправдав шістьох львівських ТОРівців, підозрюваних у смерті 22-річного львів'янина Володимира Клима, що помер, проковтнувши пакетик з канабісом під час рейду патрульних у один із гральних закладів міста чотири роки тому.

Засідання відбулося у п'ятницю, 18 лютого.

«Тернопільський апеляційний суд повністю скасував вирок суду першої інстанції у справі наших львівських колег», - повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Нагадаємо, серед ночі дев'ятого лютого чотири роки тому патрульні проводили нічну перевірку у закладі із гральними автоматами на львівській вулиці Куліша, 4.  Один із відвідувачів — 22-річний львів'янин Володимир Клим — проковтнув пакетик із наркотиками та намагався утекти, проте поліцейським вдалось його затримати. За деякий час хлопцеві стало погано, він знепритомнів. Уже на вулиці, біля клубу, ТОРівці спробували його реанімувати, та безуспішно, медики, які прибули на виклик за кілька хвилин, констатували смерть юнака.

За даними судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок механічної асфіксії – поліетиленовий пакет із канабісом, як з'ясувало слідство, перекрив дихальні шляхи хлопця. Експертиз загалом було дві, проводили їх упродовж семи місяців.

У травні 2018 року шістьом патрульним оголосили підозру за двома статтями: у вбивстві з необережності та перевищенні службових повноважень.

Тоді Галицький районний суд Львова обрав патрульним запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Поліцейських також відсторонили від роботи.

Торік у серпні у Львові Галицький суд виніс вирок шістьом патрульних, яких звинуватили у перевищенні службових повноважень, унаслідок чого помер 22-річний юнак біля залу гральних автоматів. Це сталося у лютому 2018 року.

За висновком суду, патрульні підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) Назарій Андрушків, Олександр Демчина, Степан Дорош, Дмитро Леськів, Олег Устіяновський та Станіслав Гетьман перевищили владу і службові повноваження. Їх засудили до 8 років позбавлення волі кожного. Також суд постановив стягнути з державного бюджету моральну шкоду понад 4 млн грн на користь родичів загиблого.

Усі патрульні не визнали провину, та подали апеляцію на рішення. Це ж зробили родичі загиблого хлопця.

Апеляційні скарги у справі загибелі львів'янина розглядали на п'ятьох засіданнях у Тернопільському суді з листопада 2021 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: