Мешканці Львівської громади найбільше довіряють соцмережам та родичам,- опитування

опитування

У Львівській громаді основні джерела, з яких мешканці отримують інформацію про місцеві події – соціальні мережі. Через них воліють отримувати інформацію 53% опитаних. А також – родичі та знайомі. Їм довіряють  46% респондентів.

У Львівській громаді основні джерела, з яких мешканці отримують інформацію про місцеві події – соціальні мережі. Через них воліють отримувати інформацію 53% опитаних. А також – родичі та знайомі. Їм довіряють 46% респондентів.

На третьому місці серед джерел отримання інформації - місцеві телеканали з показником 39%. Зокрема, перше місце серед місцевих телеканалів з яких мешканці отримують інформацію про події у громаді, займає ТРК «Перший Західний».

Про це свідчать дані дослідження, яке провів Київський міжнародний інститут соціології у жовтні-листопаді 2021 року на замовлення Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» у співпраці та координації з експертами.

25% мешканців Львівської громади відповіли, що отримують інформацію з програм телеканалу  «Перший Західний». Це найвища позиція у рейтингу користування місцевими ЗМІ.

На першій позиції за популярністю «Перший Західний» і у сусідніх та суміжних з Львівською громадах – там цей показник складає 30%. В свою чергу, Радіо Перше,  що входить до складу ТРК «Перший Західний», займає четверту позицію в рейтингу популярності серед місцевих радіостанцій.

Після місцевих телеканалів мешканці громади воліють отримувати інформацію з місцевих новинних сайтів. А також – локальних груп в месенджерах – 26,7% та 23,4 % відповідно.

Довідка: Соціологічне дослідження «Думки і погляди мешканців/-ок потенційної Львівської агломерації щодо децентралізації і міжмуніципальної співпраці» проводилось Київським міжнародним інститутом соціології у жовтні-листопаді 2021 року на замовлення Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» у співпраці та координації з експертами Ради Європи, фахівцями з питань місцевого самоврядування.

Польовий етап дослідження тривав з 30 жовтня до 22 листопада 2021 року. Загалом в рамках дослідження було проведено 2000 інтерв’ю з респондентами/-ками. Максимальна статистична похибка з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5 не перевищує 3.3% для вибірки потенційної Львівської агломерації в цілому.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: