У «ДНР» та «ЛНР» сепаратисти оголосили загальну мобілізацію

755906469081983-1024x633
Фото: freeradio.com

«Ватажок» самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін та «ватажок» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник у суботу, 19 лютого, оголосили про загальну мобілізацію на території окремих районів Донецької та Луганськ (ОРДЛО).

Про це повідомляє Слово і діло з посиланням на проросійський сайт Пушиліна.

«Здійснити заклик громадян, які перебувають у запасі, та постачання техніки для забезпечення потреб «Збройних Сил Донецької Народної Республіки», інших військових формувань та органів у обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву», - йдеться у його указі.

Рішення про мобілізацію затвердила так звана «народна рада», яка зібралася вранці 19 лютого.

При цьому «уряду» доручається організувати переведення економіки «ДНР» на роботу в умовах воєнного часу та забезпечити фінансування заходів щодо мобілізації.

Слідом за Пушиліним «ватажок» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник видав такий самий указ про загальну мобілізацію в ОРЛО.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт так званого "МНС" окупаційної адміністрації ОРДО, з території окремих районів Донецької області (ОРДО) на територію Росії автобусами вивезли 6,6 тисяч осіб. Планують задіяти і залізничний транспорт.

"Станом на 06:30 19 лютого 2022 року кількість евакуйованого населення становила 6603 особи, з них 2436 дітей", - йдеться в повідомленні.

Крім того, окупанти заявили про плани проводити евакуацію залізничним транспортом.

"Сьогодні, крім централізованої евакуації населення на автобусах і особистим автотранспортом, Евакуація буде здійснюватися і залізничним транспортом зі станцій: Ясинувата, Макіївка, Дебальцеве, Горлівка, Іловайськ і Донецьк - 2", - заявили в окупаційній адміністрації.

Ватажки проросійських бойовиків Денис Пушилін і Леонід Пасічник оголосили 18 лютого, евакуацію населення окупованого Донбасу до Росії. Однак, як виявилося, відеоролики зі зверненнями були записані за два дні до цього - 16 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: