Україна отримала нову партію зброї від Канади ​

канада
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Ввечері 19 лютого до Львову прибув військово-транспортний літак С-17 Королівських Канадських Повітряних сил, який доставив військову допомогу для ЗСУ. ​

Про це повідомляло Міністерство оборони України Facebook.

Повідомляється, що українська армія отримала військову допомогу від Канади у вигляді снайперських гвинтівок, автоматичних гвинтівок, кулеметів з оптичними засобами прицілювання, пістолетів, приладів нічного бачення і спостереження та військового спорядження.

Вантаж доставлений в рамках Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони і Збройних сил Канади щодо проведення заходів військової підготовки в Україні. Водночас наголошується, що на цьому підтримка Канадою не припиниться – очікується, що ближчим часом буде виконано ще декілька аналогічних рейсів.

"Дякую нашим партнерам і друзям за це важливе і своєчасне рішення! Окрема подяка ​ Міністру національної оборони Аніті Ананд за її стійку позицію щодо підтримки України", - йдеться у повідомленні міністра оборони України Олексія Резнікова.

Як повідомляє Радіо Свобода, це вже другий канадський літак, який прибув в Україну з військовою допомогою на борту. Перший прибув 4 лютого. Очікується, що найближчим часом буде виконано ще декілька рейсів, додали у МОУ.

«Співпраця з Канадою є дуже активною і ми будемо її поглиблювати. Тут на Львівщині відбуваються інструктажі. Інструктори з Канади разом із нашими військовослужбовцями відбувають певні тактичні й інші навчання, використовують свої навички, обмінюються досвідом і таке партнерство нам є вкрай важливим. Ми очікуємо прибуття інших рейсів із Канади з оборонним озброєнням», – сказав заступник міністра оборони України Ростислав Замлинський, який зустрічав борт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: