Майже в усіх українських регіонах виписують більше пацієнтів, ніж ушпиталюють з коронавірусом

IMG_6946

Другий тиждень поспіль кількість госпіталізацій з коронавірусом в Україні зменшується. Водночас вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила число тих, хто потрапляє із недугою до стаціонарів.

Про це у понеділок, 21 лютого, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він сказав, що упродовж минулого тижня до лікарень потрапили 20 тисяч 402 хворих, а це на чотири тисячі менше, ніж тижнем раніше.

«І минулий тиждень був першим з останніх шести, коли кількість виписаних з лікарень пацієнтів є більшою, ніж кількість госпіталізованих. Так, за минулий тиждень виписано на чотири тисячі осіб більше, ніж госпіталізовано», - заявив Ляшко.

З його слів, нині така позитивна динаміка зберігається у 21 з 25 регіонів України, у решті — ситуація залишається контрольованою. Ідеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Кіровоградську та Черкаську області.

Сьогодні, станом на ранок понеділка, 21 лютого, у закладах охорони здоров'я перебувають 24 тисячі 716 хворих на коронавірус. Завантаженість ліжок з киснем за тиждень також знизилась на 5,5% та становить 35%, додав міністр.

Контрольованою також залишається й завантаженість дитячих ліжок: вона зберігається на рівні 31%, що на 9% менше, порівняно з попереднім тижнем.

Міністр охорони здоров'я розповів, що на 19% або 43 тисячі 616 випадків скоротилося також число нових виявлених інфікувань коронавірусом. Нині їхня кількість становить 191 тисяча 640 випадків.

Нагадуємо, минулої доби коронавірус в Україні діагностували у 13 тисяч 562 людей. Від ускладнень померли 127 людей, а 13 тисяч 904 українці — одужали. Ушпиталили тисяча 886 осіб.

Найбільше інфікувань — 2 тисячі 297 —  зафіксували у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: