Обмеження будь-яких фінансових операцій: США готові ввести санкції проти причетних до Л/ДНР

Байден
фото з відкритих джерел

США відреагували на рішення Росії визнати Л/ДНР. Незабаром президент Джо Байден видасть указ, згідно з яким забороняться будь-які фінансові операції з боку громадян США в та з самопроголошених республік.

Про це увечері 21 лютого повідомили у Білому домі.

У заяві йдеться, що такий крок Росії є очікуваним і вони готові «негайно реагувати». Президент Джо Байден невдовзі оприлюднить указ, який  який заборонить нові інвестиції, торгівлю та фінансування з боку громадян США в та з «ДНР» і «ЛНР».

Окрім цього, згідно з документом, нададуться повноваження накладати санкції щодо будб-кого, хто буде приченим до цих республік, себто здійснюватиме будь-яку діяльність на територіях, які контролюють ці формування.

Водночас у заяві йдеться про оголошення додаткових заходів через визнання Росією самопроголошених республік. Там пояснили, що ці рішення є окремими від швидких та суворих економічних заходів, які вони готують в координації з союзниками та партнерами.

Нагадуємо, сьогодні, у понеділок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін визнав самопроголошені ЛНР та ДНР. Наперододні ухвалили таке рішення його попросила Держдума РФ та бойовики з окупованих територій Донбасу. Аби підписати указ президента Росії, до Москви приїхали ватажки Л/ДНР Денис Пушилін та Леонід Пасічник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: