Оточення, заворушення та кібератаки: Резников назвав відомі сценарії нападу Росії на Україну

3b38c3a-reznikov-ol

У Росії є декілька сценаріїв із нападу на Україну, один з них — оточити країну військами — від Бреста до Таганрога суходолом, з двох морів та в анексованому Криму, позначивши активність на тимчасово окупованій частині Молдови, в Придністров'ї.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резников на брифінгу в Укрінформі у понеділок, 21 лютого.

Він уточнив, що це відомі нині сценарії РФ, тим не менш українські військові готові до кожного з них.

«Коли я говорю, що наші воїни готові до таких сценаріїв — це дійсно так. Ми в жодному разі не применшуємо загрозу: її рівень реально високий, але ми здійснюємо прогнозування усіх сценаріїв, обираючи нашу тактику поведінки», – пояснив очільник Міноборони.

Мета цих дій, пояснив Олексій Резников — розхитати Україну зсередини, щоби змусити її до капітуляції.

Окрім цього, російські бойовики влаштують загострення на Донбасі, паралельно з кібератаками, мінуваннями чи масовими заворушеннями.

«...Щоб ми змінили політичний курс і відмовилися від європейської та євроатлантичної інтеграції, а врешті-решт — втратили нашу з вами незалежність», – додав він.

Резников зазначив, що наразі російські війська працюють над утіленням цього сценарію, а російські підрозділи нині нараховують 127 тисяч осіб наземного контененту, а разом із авіацією та морськими військами — це 147 тисяч, сказав міністр.

Міноборони не бачить відведень військ чи зменшення їхньої чисельності, бо частини, які нині перебувають у русі, можуть дуже швидко повернутися до попередніх місць чи перекинути на іншу ділянку.

«Ми прогнозували, що російські війська не залишать Білорусь після їхніх навчань, бо їх везли з самого Далекого Сходу кілька тижнів, очевидно, не для того, щоби потренувати десять днів та повернутися назад. Так само не стали сюрпризом і раптові навчання у Придністров'ї. Нами вже вжиті відповідні заходи реагування», – зазначив Олексій Резников.

І додав, що сьогодні спостерігається активна маневрація російських військ неподалік кордонів з Україною. Зокрема в окупованому Криму, Чорному та Азовському морях, уточнив міністр оборони.

Він розповів, що була спроба заблокувати весь Азов та доступ до портів на Одещині, але безуспішно.

«Зараз під приводом навчань до Азовського моря ввійшли три великих десантних короблі та п'ять бойових короблів та катерів інших класів, у тому числі один ракетний катер», - заявив Резников.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: