Україна ініціює консультації Радбезу ОНН щодо гарантій безпеки за Будапештським меморандумом

кулеба6

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював проведення консультацій із державами-членами Ради безпеки ООН стосовно гарантування безпеки України та питання деескалації згідно із Будапештським меморандумом.

Про це йдеться у його зверненні 21 лютого.

Очільник МЗС пояснив, що рішення ухвалив за ініціативою президента України Володимира Зеленського.

«Я офіційно звернувся до членів Ради безпеки ООН із запитом на негайне проведення консультацій за статтею 6 Будапештського меморандуму, аби обговорити термінові дії, спрямовані на деескалацію, так само як і практичні кроки для гарантування безпеки України», – написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо, 19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції президент України Володимир Зеленський заявив про проведення консультацій у межах Будапештського меморандуму щодо гарантій безпеки України. Якщо перемовини не відбудуться чи не дадуть бажаного результату, Україна «поставить під сумнів» документ.

«З 2014 року Україна тричі намагалася скликати консультації держав-гарантів Будапештського меморандуму. Безуспішно. Україна робить це вчетверте. Але і Україна, і я – робимо це востаннє», – сказав тоді глава держави під час виступу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: