Британські парламентарі вимагають найжорстокіших санкцій щодо РФ

Без імені
Скрін з трансляції.

Просто зараз у парламенті Великобританії відбувається засідання, де, зокрема, виступає прем'єр-міністр Борис Джонсон щодо введення санкцій проти РФ через визнання самопроголошених «Л/ДНР».

Джонсон повідомив, що п’ять російських банків і троє олігархів потрапили під санкції.

Будь-які активи, які вони мають у Великій Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено в’їзд до Великобританії.

За його словами, це лише перший транш. Наступні санкції будуть, якщо Путін піде далі.

Окрім цього, міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила, що викличе на розмову російського посла у Великобританії.

«Я доручила своєму заступнику викликати посла Росії, щоби він пояснив порушення Росією міжнародного права та нехтування суверенітетом України.

У відповідь ми вводимо жорсткі санкції», – написала вона у Twitter.

Кір Стармер, британський парламентар та тіньовий міністр із виходу з Євросоюзу у 2016 році каже, що вчора був «темний день» для Європи.

«Путін, схоже, сповнений рішучості занурити Україну у повномасштабну війну», – сказав він.

Стармер каже, що Путін боїться демократії. Люди не хочуть жити під «непостійним і жорстоким авторитарним режимом».

За його словами, депутатам важливо показати, що вони не будуть розділені.

Він вітає санкції. Але уряд має йти далі. Він каже, що розуміє аргументи щодо стримування деяких заходів.

«Але якщо уряд зараз не введе повний набір санкцій, Путін дійде висновку, що він не буде покараний», – заявив Стармер.

Стармер каже, що уряд не зміг зупинити надходження російських грошей до Британії. І уряду потрібно зробити більше, щоб утримати іноземні гроші від політики.

За його словами, російська агресія розірвала «Мінський протокол», але навіть зараз уряд має дотримуватися дипломатичних шляхів.

За його словами, Захід має залишатися єдиним, адже Путін прагне розколу.

Путін вважає, що Захід занадто зіпсований, щоби робити правильні речі, каже він: «Ми повинні довести, що він неправий».

Іан Блекфорд, лідер шотландської національної партії, заявив, що Росія успішно анексувала ще одну частину України, знову порушивши міжнародне право.

За його словами, йдеться про миротворчість: «Це розпалювання війни, просто і зрозуміло».

За його словами, ШНП вітає введення санкцій, але затримка дозволила росіянам вивести гроші з Великобританії в останні тижні.

Борис Джонсон заявив, що санкції буде введено проти банків: Росія, Генбанк, Промсвязьбанк, Індустріальний ощадний банк та Чорноморський банк.

Щодо олігархів введено сакції проти: Генадія Тимченка, Ігоря та Бориса Ротенбергів.

Том Тугендат, консерватор, голова комітету з закордонних справ, каже, що уряд повинен запровадити закон про реєстрацію іноземних агентів, щоб відволікати діяльність Росії у Великобританії. Джонсон повідомив, що уряд вже розглядає це.

Тобіас Еллвуд, консерватор, голова комітету з питань оборони, каже, що одних санкцій буде недостатньо. Він каже, що слід враховувати жорстку силу і що НАТО «не повинно бути осторонь». Він закликає прем'єр-міністра подумати про підтримку забороненої для польотів зони над Україною.

Джонсон каже, що країни НАТО пропонує підтримку Україні, зокрема військову.

Ед Дейві, лідер ліберал-демократів, каже, що уряд має конфіскувати активи всіх російських олігархів у Великобританії та вислати цих людей. Також він каже, що міжнародні культурні заходи не повинні відбуватися в Росії. Чи підтримає уряд заклики не допустити проведення фіналу Ліги чемпіонів у Санкт-Петербурзі?

Джонсон каже, що уряд планує ще більше дій проти оточення президента Путіна. І він каже, що «немислимим» є те, що великі міжнародні спортивні заходи тепер можуть проводитися в Росії.

Джуліан Льюїс, консерватор, голова комітету з розвідки та безпеки, просить уряд встановити 3% ВВП як орієнтир для витрат на оборону.

Джонсон каже, що уряд складає 2,4% ВВП, що є одним із найвищих показників у НАТО.

Колишній лідер консерваторів сер Іан Дункан Сміт заявив, що уряд повинен піти далі зі своїми санкціями.

Депутат від лейбористів Кріс Брайант, також сказав, що санкції мають йти далі. Брайант сказав Джонсону, що депутати підтримають більш жорсткий пакет, але його потрібно ввести зараз.

Джонсон стверджував, що заходи, оголошені сьогодні, матимуть ефект.

Лейборист Тан Десі запитав, коли Джонсон припинить грати в теніс з російськими олігархами, в обмін на пожертви Консервативній партії.

Джонсон стверджує, що уряд випереджає інші країни у введенні санкцій проти Росії.

Він каже, що ніхто не повинен жертвувати гроші політичній партії у Великобританії, якщо вони не є громадянами Великобританії.

Але за його словами, протидія тому, що відбувається в Україні, не повинна переростати у «випадкову русофобію». Він має на увазі, що саме це він чув від деяких депутатів під час цієї сесії. Каже, що не хоче дискримінувати росіян як людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: