Через визнання ОРДЛО за день російські олігархи втратили 8 мільярдів доларів

долари

Через «визнання» Росією «Л/ДНР» російські олігархи загалом втратили понад 8,339 млрд доларів.

Про це повідомляє Forbes.

Лідерами по падінню оцінок стану найбільшого акціонера «Лукойла» Вагіта Алекперова (-$946 млн) та співвласників «Новатека» Леоніда Міхельсона (-$927 млн) і Геннадія Тимченка (-$906 млн).

Якщо котирування «Лукойла» упали з 6610 рублів до 6028 рублів (на мінімумі в 14:45 мск), то папери «Новатека» — від 1526 рублів до 1358 рублів (на 15:45 мск) за штуку. Падіння котирування цих компаній пояснює те, що вони є в портфелі практично в кожній іноземній валюті, що інвестує на російський фондовий ринок, пояснює старший аналітик з нафти та газу BCS Global Markets Рональд Сміт.

Не набагато щасливішими виявилися російські металурги. Обвал котирувань позбавив бенефіціара НЛМК Володимира Лісіна $645 млн, співвласника «Норникеля» Володимира Потаніна - $751 млн, президента «Северстали» Олексія Мордашова - $556 млн, найбільший акціонер ММК Віктор Рашніков втратив $298 млн.

Також впали оцінки станів Сергія Гордєєва, співвласника девелопера ПІК (-$463 млн), Олега Дерипаскі, співвласника EN+ (-$317 млн), банкіра Олега Тінькова (-$277 млн) та бенефіціара виробника добрив «Акрон» В'ячеслава Кантора (-)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: