Луганщина залишилась без тепла та світла: ТЕС продовжує горіти (відео)

465
Скрін з відео.

Станом на 14.30 на Луганській ТЕС, що у місті Щастя, горять вже три трансформатори, у кожному з них по 40 тонн масла. Станцію було відключено.

Про це повідомляє ДСНС та ДТЕК.

Внаслідок обстрілу теплоелектростанція не може забезпечувати мінімальне навантаження, тому Луганська ТЕС тимчасово припинила генерацію електроенергії.

«Відновлення роботи можливе за умов припинення вогню. Це дозволить енергетикам та працівникам мереж провести ремонтні роботи та убезпечити обладнання для подальшої роботи станції після стабілізації ситуації в регіоні», – повідомляють у ДТЕК.

За повідомленням ДСНС існує загроза перекидання на другу чергу станції, а це ще три трансформатори.

Оновлення:

Протягом доби не вщухають обстріли Луганської ТЕС, яка знаходиться поряд з лінією розмежування у місті Щастя. Пошкоджено трансформатор зв’язку, в результаті якого на території станцїї виникло загоряння. Пожежу неможливо локалізувати через обстріли. Також пошкоджено будівлі учбового корпусу, кисневої станції і блоків №10 і №15.

На станції наразі знаходяться тільки ті співробітники, присутність яких критично необхідна для роботи станції. Всі інші працюють у віддаленому режимі. Співробітників, які знаходяться на станції, евакуйовано в бомбосховище.

«Сьогодні вранці були подані заявки на встановлення режиму тиші, щоб відновити лінії електропередач й енергопостачання для мешканців Щастя та прилеглих населених пунктів Луганської області. Але, нажаль, ситуація залишається критичною», – повідомляють у ДТЕК.

Станом на зараз існує серйозна небезпека життю та здоров’ю співробітників. Станція може зупинитися без можливості відновлення роботи.

Луганська ТЕС є найбільшим виробником електричної енергії в Луганській області та єдиним виробником теплової енергії для споживачів міста Щастя. Від її надійної роботи залежить енергозабезпечення стратегічних підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, школ, дитсадків, медичних установ тощо, а також теплозабезпечення мешканців міста Щастя.

Нагадаємо, 22 лютого о 12:34 у м. Щастя внаслідок обстрілу з тимчасово непідконтрольної території, сталося влучання снаряду в трансформатор на території ТЕС з подальшим загоранням, розливом мастила та перекиданням вогню на сусідній трансформатор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: