МЗС відкликає тимчасового повіреного у справах України в Росії

мзс
фото6 відкриті джерела

Через рішення Росії визнати «незалежність» самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» Міністерство закордонних справ України відкликає тимчасового повіреного у справах України у РФ для проведення консультацій.

Міністерство закордонних справ України відкликає тимчасового повіреного у справах України у РФ для проведення консультацій.

Про це відомство повідомило 22 лютого.

МЗС пояснили: рішення про відкликання тимчасового повіреного у справах України в Росії Василя Покотила ухвалене у зв'язку з у ухваленням керівництвом Російської Федерації протиправних рішень щодо визнання «незалежності» створених нею квазі-утворень на тимчасово окупованих територіях України – так званих «Луганської Народної Республіки» та «Донецької Народної Республіки».

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що відомство запропонувало розірвати дипломатичні відносини з РФ, оскільки своїм рішенням визнати незалежність маріонеткових квазі-утворень Росія створила підґрунтя для подальшої збройної агресії проти України.

Нагадаємо, на заклик Держдуми РФ та ватажків Д/ЛНР — Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, які приїхали до Москви, щоб підписати указ — російський президент Володимир Путін визнав самопроголошені республіки увечері, 21 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: