Олігархи, держбанки та держборг: США запровадила санкції проти Росії

байден
Фото з відкритих джерел.

Проти двох російських державних банків, олігархів і методів погашення державного боргу РФ США у вівторок, 22 лютого, наклала санкції.

Про це заявив президент США Джо Байден у зверненні.

Поміж іншого, він, зокрема, сказав, що на Росію чекають нові санкції, якщо Путін не зупиниться та почне повномасштабний наступ, цитує УП.

Зокрема, санкції стосуються двох російських державних банків — «Внешэкономбанка» та «Промсвязьбанка». Також російський уряд не зможе залучати гроші на західних ринках цінних паперів, щоб фінансувати держбюджет — це санкції проти держборгу РФ.

Джо Байден анонсував на 23 лютого і персональні санкції проти російських топ-бізнесменів та членів їхніх родин, хоч і не назвав прізвищ. З слів президента США, російська еліта, наближена до Кремля, також має неодмінно «відчути на собі тиск від дій Росії»

Байден заявив про «кричуще порушення міжнародного права Російською Федерацією», а проголошення «незалежності» квазі-республік «ДНР» та «ЛНР» — кроком, що суперечить застереженням міжнародних партнерів країни.

«Росія просто «відкусила» шмат української території, назвавши це рішенням про визнання республік на Донбасі. Це початок вторгнення Росії до України», - сказав президент США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: