Пішла на спад: захворюваність на коронавірус на Львівщині знижується другий тиждень поспіль

IMG_1829

На Львівщині залишається перевищеним лише один показник, який визначає належність території до того чи іншого рівня епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу 22 лютого розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Впродовж останніх двох тижнів ми фіксуємо позитивні тенденції. Майже всі  показники, визначені постановою уряду, є в межах норми. Єдиний показник, який ми ще наразі перевищуємо — це коефіцієнт підтверджених випадків. Станом на сьогодні трохи більше 1100 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні. В реанімаціях перебуває понад 140 пацієнтів, 20 – підключені до ШВЛ, завантаженість ліжкової мережі становить 22,2%», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, зменшується кількість осіб, які звертаються по медичну допомогу, а також кількість потребуючих госпіталізації.

«Наказом департаменту охорони здоров’я відучора оптимізована мережа закладів, які приймають хворих на коронавірус. Визначено лише по одному стаціонару у кожному районі області, який прийматиме хворих на коронавірус, решту закладів — працюватимуть за своїми профілями, відповідно до угод з НСЗУ», - розповів директор департаменту.

Він додав, що спад рівня захворюваності відбувається з такою ж інтенстивністю, з якою вона раніше набирала обертів.

«Нова хвиля можлива, але коли її можна очікувати, зараз прознозувати складно. Якщо нова хвиля буде, то вона, найімовірніше, буде спричинена черговою мутацією коронавірусу»,  - підсумував Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: