«Тільки санкції не допоможуть Україні виграти цю війну», — ЄНП

article635877

Фракція консервативної Європейської народної партії заявили про необхідність впровадження нових санцій проти РФ, щоб поступово виключити країну із європейської економіки, оскільки Росія здійснила «крикуще порушення міжнародного права, визнавши незалежність сепаратистських територій «ЛНР» та «ДНР».

Як передає Deutsche Welle, відповідна заява оприлюднена сайті найбільшої фракції у Європарламенті СНП у вівторок, 22 лютого.

Там закликали російського президента Володимира Путіна «негайно та беззастережно припинити всі агресивні дії та вивести всю військову техніку, персонал та війська з території України, у тому числі з Криму та Східної України».

І також заявили, що Україні не вдасться виграти війну з Росією тільки за допомогою європейських санкцій, потрібна аткож всебічна військова підтримка партнерів НАТО та ЄС.

Віце-очільниця фракції Раса Юкнявічене назвала вторгнення Путіна в Україну «політичним самогубством», яке він скоїть, та відкине власну країну на кілька десятиліть тому.

«За загрози та застосування сили Путін та його довірені особи мають постати перед міжнародним трибуналом», – заявила вона.

Нагадуємо, президент Російської Федерації Володимир Путін визнав «незалежність» так званих «ЛНР» та «ДНР» увечері 21 лютого. Згодом підписав угоду про введення своїх військ на Донбас, буцімто з метою «підтримки миру»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: