У МЗС заявили про застосування усього дипломатичного арсеналу, щоб запобігти збройному конфлікту

mzs-uk-1

Україна засуджує рішенння Росії про визнання «незалежності» створених нею квазі-утворень на тимчасово окупованих територіях України – так званих «Луганської Народної Республіки» та «Донецької Народної Республіки».

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, оприлюдненій вдосвіта 22 лютого.

У відомстві зазначили, що такі дії російської сторони грубо порушили основи міжнародного права, Статут ООН, порушила суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Окрім цього, рішення про визнання Л/ДНР не матиме жодних правових наслідків, а, натомість, воно різко збільшує ескалацію ситуації та може означати одноосібний вихід Російської Федерації з Мінських домовленостей, додали у МЗС.

У заяві також йдеться про те, що українська сторона «не піддається на провокації Росії та залишається відданою дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту».

«Подальші рішення та кроки РФ значною мірою залежать від реакції світу на сьогоднішні події. Тому ми наполягаємо на застосуванні проти Росії болючих санкцій, щоб послати однозначний сигнал про неприпустимість подальшої ескалації. Настав час діяти для припинення агресії РФ і відновлення миру і стабільності в Європі», – сказано в повідомленні.

Нагадуємо, у понеділок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін визнав самопроголошені ЛНР та ДНР. Наперододні ухвалили таке рішення його попросила Держдума РФ та бойовики з окупованих територій Донбасу. Аби підписати указ президента Росії, до Москви приїхали ватажки Л/ДНР Денис Пушилін та Леонід Пасічник.

Пізніше Путін доручив ввести в ОРДЛО російські війська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: